La cadena pública TV3 ha defensat aquest dimarts el gag emès en el programa 'Està Passant' sobre la Verge del Rocío i ha argumentat que la paròdia és un "símptoma de qualitat democràtica". Des de la cadena han assegurat que "s'ha fet humor de tot i ho continuarà fent", segons han explicat fonts de TV3 a Europa Press. Així mateix, han sostingut que volen evitar fer "declaracions i contradeclaracions" pel gag de la humorista Judit Martin, que ha rebut crítiques de diferents partits polítics i institucions religioses, així com d'entitats andaluses. 

Per la seva part, el Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) ha informat que està analitzant el gag del programa 'Està passant' després de rebre quatre queixes per "ofensa religiosa". Aquestes queixes, segons han informat fonts de l'organisme a Europa Press, les han presentat la Federació d'Entitats Culturals Andaluses a Catalunya (FECAC), el partit Valents i dos particulars. Totes elles han demanat l'anàlisi del CAC d'aquesta paròdia del programa de TV3 per ofensa religiosa. L'organisme regulador ha assegurat que seguirà el mateix procés que es realitza "habitualment quan es rep una queixa".

A banda, la sàtira sobre la Verge del Rocío, emesa el 4 d'abril, ha provocat nombroses crítiques, com la del president de la Junta d'Andalusia, Juanma Moreno, o la de la Federació d'Entitats Culturals Andaluses a Catalunya (FECAC), que han exigit "disculpes públiques" a la televisió pública catalana. Fins i tot, el coordinador general del PP, Elías Bendodo, va dirigir-se al president Pere Aragonès perquè demanés disculpes pel gag. En els darrers dies, s'han sumat a denunciar el contingut de la paròdia la Conferència Episcopal Tarraconense, el Bisbat d'Urgell i també la Fundació Espanyola d'Abogados Cristianos, que aquest dimarts ha presentat una denúncia als jutjats de Sant Feliu de Llobregat contra les tres persones que van participar en ella.

Aragonès reacciona al polèmic gag de TV3

Al llarg d'aquest dimarts, també han continuat arribant reaccions polítiques sobre la paròdia de la Verge del Rocío. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha mostrat el seu "respecte" per les persones que tenen "creences religioses" i ha expressat que vol evitar "entrar a alimentar la polèmica": "Ja no és sobre fins a on arriba l'humor sinó que s'ha traslladat a una dinàmica política", ha assegurat. En una roda de premsa al Palau de la Generalitat, el president ha defensat que aquest debat "no ajuda a dirimir entre els límits de l'humor o les creences" de les persones.

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, també ha parlat sobre el gag i ha argumentat que "per davant de tot ha d'estar la llibertat d'expressió". "De la mateixa manera que existeix la llibertat d'expressió per fer humor, existeix la llibertat d'expressió per criticar-lo tant com es consideri", ha assegurat. En aquesta línia, Colau ha apuntat que "una societat democràtica no pot qüestionar-se la llibertat d'expressió" i ha defensat que es pot fer humor, "encara que pugui ferir sensibilitats". "Qui se senti ofès o consideri que ho ha de criticar, que ho pugui criticar, però no defensar un sistema de censura", ha afegit.