Les portades dels primers diaris que trobem al quiosc el 2023 són, com passa cada any, iogurt caducats. Els rotatius estan farcits de les notícies del dia 31 i del dia 1, notícies caducades que tothom ja coneix si segueix l’actualitat a través dels diaris digitals, la ràdio o la televisió. Així que no ha de sorprendre que la mort del papa Benet XVI, ocorreguda dissabte, ocupi la majoria de portades amb el permís de Lula da Silva, que per tercera vegada ocupa la presidència del Brasil després d’haver passat per la presó una temporada. Benet XVI, el papa que passarà a la història per haver renunciat i també no haver estat prou contundent amb la lluita contra la pederàstia a l’Església, tindrà sens dubte una última portada amb el seu funeral dijous que ve.

Pedro Sánchez, tocat i enfonsat?

Per funeral, el que avança El Mundo amb una nova enquesta en què vol certificar la mort de Pedro Sánchez. Amb la mala bava que el caracteritza, el rotatiu acusa el president espanyol d’enfonsar el PSOE després de, assegura, atacar la separació de poders. La crisi institucional que va esclatar fa dues setmanes passarien factura els socialistes espanyols que, després de sumar enquestes on anaven guanyant suports, ara perdrien vots i mooolts diputats, de manera que PP i Vox sumarien majoria absoluta al Congrés dels Diputats. Per això treballa El Mundo, no? I per furgar en la ferida, destaquen en primer plana que més 625.000 votants del PSOE es passarien ara al PP si ara hi haguessin eleccions espanyoles. Vaja que la reforma de la sedició, de la malversació i sobretot, intentar que es renovin els membres dels Tribunals Constitucional i també del Consell General del Poder Judicial, més que caducats passa una factura monumental al PSOE si ens hem de creure el panel del diari madrileny. Veurem!

Els preus seguiran pels núvols

Els diaris, això sí, continuen posant el focus en qüestions que afecten la butxaca ara que comença un nou any. La cosa, no pinta bé. El Periódico ens avança que enceten el gener amb els preus de la llum, les hipoteques i els aliments més cars. I no pinta que la cosa canviï a curt termini, com també certifica El País. En aquest context, La Vanguardia explica com la pujada mitjana dels salaris es queda per sota de la inflació del 2022.

Enmig de tot plegat, El Punt Avui posa el focus en la collida del 1943: personalitats de la música i el cinema que aquest any faran 80 anys com ara  Mick Jaegger a Joan Manel Serrat, passant per Rogers Waters, Raphael o Julio Iglesias. Incombustibles.

abc
Portada ABC
larazon
Portada La Razón
elperiodico
Portada El Periódico
elmundo
Portada El Mundo
elpais
Portada El País
lavanguardia
Portada La Vanguardia
elpuntavui
Portada El Punt Avui

 

ara
Portada Ara