La cosa no s'ha acabat aquí. El Govern presentarà una nova querella contra l'exlíder del PP, Pablo Casado, per les seves incendiàries declaracions contra el català a l'escola. Així ho ha anunciat aquest dimarts la portaveu de l'executiu, Patrícia Plaja, que ha concretat que la portaran a un altre jutjat. Una decisió motivada pel fet que el Tribunal Suprem hagi arxivat les anteriors querelles per considerar que ja no és competent, ja que l'exdirigent popular ha deixat de ser aforat. Va ser a l'abril quan Casado va deixar el seu escó al Congrés dels Diputats, pràcticament quatre mesos després de les seves polèmiques paraules i que la Generalitat el denunciés.

En roda de premsa després del Consell Executiu, Plaja ha assegurat que a les "falses" declaracions de l'exlíder del PP "es podrien posar molts adjectius i cap seria agradable". Amb aquestes afirmacions, la portaveu del Govern ha assegurat que Casado "buscava el que busquen determinats sectors polítics, la confrontació". Sense anar més lluny, el PP continua sembrant odi. El nou president del partit, el gallec Alberto Núñez Feijóo, va entrar en el debat del català i va amollar que a Catalunya hi ha "apartheid lingüístic". Amb ell buscaven una suposada moderació, que sembla que no han trobat.

El que Casado es va inventar

Les paraules de l'exdirigent popular sobre l'escola catalana van ser prou dures. El desembre del 2021, Casado es va inventar que "hi ha professors amb instruccions de no deixar anar al lavabo a nens perquè parlen en castellà". A més, va afegir que "als fills de policies nacionals i guàrdies civils se'ls assenyala a classe i es diu que no poden estar integrats" o que hi ha nens a qui s'ha castigat "posant pedres a la motxilla" per haver parlat en castellà al pati de l'escola. "Es pot tolerar que es demani apedregar i aïllar a classe a un nen de cinc anys?", va dir sobre el suposat assetjament que va rebre el fill de la família de Canet de Mar que va reclamar el 25% de les assignatures en castellà.

Davant d'aquestes declaracions incendiàries, la Generalitat es va querellar contra Casado per presumptes delictes d'injúries i calúmnies. A la querella s'hi van acumular les formulades per Junts per suposats delictes d'injúries, calúmnies i d'incitació a l'odi per les mateixes declaracions. Tot això va ocórrer mesos abans que es descobrís el suposat espionatge de l'entorn de l'aleshores líder del PP a la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, considerada com a principal rival política de Casado. L'escàndol va acabar amb la carrera política del dirigent, que va deixar el seu escó al Congrés dels Diputats. Consegüentment, també va perdre la seva condició d'aforat. És per això que el Tribunal Suprem ha arxivat totes les querelles, perquè considera que ja no és competent.