Guerra bruta. Alts càrrecs del Partit Popular haurien contactat amb detectius privats per encarregar una investigació secreta contra Isabel Díaz Ayuso, segons publiquen aquest dimecres alguns mitjans espanyols com El Confidencial El Mundo. Així, parlen d'una operació en la qual estaria implicada Ángel Carromero, que és el director general de Coordinació de l'Ajuntament de Madrid (en mans de José Luis Martínez-Almeida) i que té contacte directe amb Pablo Casado i Teodoro García Egea. I és que aquest cas de presumpte espionatge té lloc en mig d'una batalla entre Gènova i l'executiu madrileny per controlar el PP regional. 

Suposadament, una empresa d'investigació va rebre l'encàrrec d'indagar en l'entorn familiar d'Ayuso per aconseguir informació sobre el germà de la presidenta madrilenya, Tomás Díaz Ayuso. La qüestió és que existeixen sospites al voltant del fet que es va emportar una comissió per un contracte concedit per l'executiu regional a un suposat empresari amic. Parlem del possible cobrament de comissions a canvi de contractes públics en nom d'un càrrec de l'Ajuntament de Madrid. L'adjudicació es va produir l'abril del 2020 per adquirir mascaretes FFP2 i FFP3 i va ser atorgada a la companyia Priviet Sportive per 1,5 milions d'euros. Resulta que l'administrador de l'empresa, Daniel Alcázar Barranco, resideix a Sotillo de la Adrada (Ávila), on Ayuso i el seu germà estiuegen des de fa molt temps.

TUIT PP

Els espies de Gènova van començar a investigar l'octubre passat per intentar obtenir informació sobre aquest cas: volien una prova inequívoca que demostrés que Tomás Díaz Ayuso es va emportar un percentatge del contracte de les mascaretes i fer-la servir per desacreditar l'actual presidenta madrilenya. L'encàrrec consistia a adquirir dos documents: un extracte del compte bancari del germà i la declaració de proveïdors davant l'Agència Tributària de l'esmentada Priviet Sportive. Com era pràcticament impossible accedir al vincle existent entre ambdues parts, Carromero va decidir contactar amb detectius privats, fins al punt de sol·licitar un pressupost a una agència d'investigació. Però va resultar ser massa cara i massa sospitosa. Finalment, els lampistes de l'executiva nacional del PP no han aconseguit res de res.

Per la seva banda, la formació conservadora s'ha fet ressò de tota aquesta qüestió. Mitjançant una piulada, el PP ha desmentit "rotundament" les informacions publicades en relació amb una "suposada investigació sobre els contractes sanitaris adjudicats per la Comunitat de Madrid". Dit això, el partit de Casado ha assegurat que prendrà les "mesures judicials" oportunes davant d'aquestes "falsedats". Sigui com sigui, és ben segur que notícies com aquestes no fan més que empitjorar la guerra oberta dins del PP pel control del partit. Una guerra que encapçalen Ayuso, per una banda; i Casado, per una altra. De moment, sembla que la presidenta de la Comunitat de Madrid va guanyant (i amb molta diferència).