El nou líder del PP, Alberto Núnez Feijóo, es perfilava com l'home que retornaria el discurs dels populars postulats més moderats, deixant enrere el fracàs de Pablo Casado. Tot plegat queda en paper mullat, Feijóo també aposta carregar sense mesura contra Catalunya i el català. Aquest dijous, en una entrevista a Onda Cero, el líder dels populars ha arribat a dir que a les escoles catalanes hi ha "apartheid lingüístic" dels "nens que no poden tenir coneixement del castellà a les aules". 

 

Feijóo no només ha comparat l'escola en català amb un sistema d'opressió racista que va durar més de quaranta anys amb, sinó que s'ha submergit de ple en el discurs de l'extrema dreta i del seu antecessor. La nova era del PP s'assembla molt a l'anterior, ja que el passat desembre, Pablo Casado, aleshores president dels populars, va fer exactament la mateixa comparació: "els socis del Govern estan fent un apartheid lingüístic a Catalunya". Aquesta declaració de Casado es referia a la sentència del 25% de castellà a les aules, igual que el seu successor ha fet uns mesos després. 

A més de la comparació més que desafortunada de Feijóo, aquest no ha desaprofitat l'ocasió per carregar contra el Govern, al que ha titllat de "garant de l'incompliment de la llei", i contra el PSC, del qual ha afirmat que "fa picades d'ullet" a l'independentisme. El líder dels populars ha remarcat la situació a Catalunya és "greu" i que és "atípic" que un president del govern espanyol "miri a una altra banda".

Campanya i català 

El nou decret llei del català aprovat per la Generalitat ha vingut com a anell al dit als partits de la dreta que es troben immersos en la campanya per les eleccions d'Andalusia. Les proclames contra Catalunya estan tenint un gran protagonisme en els comicis andalusos. Vox es postula com una de les formacions més bel·ligerants, la qual no està deixant passar cap oportunitat per atiar el foc de l'anticatalanisme. Sense anar més lluny, el passat dimarts, Abascal va començar a brandar la bandera de l'article 155 com a resposta al decret llei del català. 

Ara, Feijóo no ha volgut quedar-se enrere de l'extrema dreta i ha tret pit l'actuació del PP l'any 2017 per "aturar el procés" independentista. El líder del PP ha defensat que si no fos pels populars els líders independentistes "no haurien estat a la presó, no hi hauria sentències per sedició i malversació i no s'hauria restablert l'ordre constitucional". També ha aprofitat per afirmar que si els populars tornessin a estar a La Moncloa, presentaria un recurs demanant la suspensió automàtica del decret. A més, ha assegurat que estudiaria sancionar les escoles que no complissin la sentència i cercaria la manera d'esbrinar quina responsabilitat se li pot atribuir al conseller d'Educació, Josep González-Cambray.