A veure qui la diu més grossa. El líder del Partit Popular, Pablo Casado, s'ha inventat aquest divendres en un acte a Galícia que a Catalunya "hi ha professors amb instruccions de no deixar anar al lavabo a nens perquè parlen en castellà". A més, ha afegit que "als fills de policies nacionals i guàrdies civils se'ls assenyala a classe i es diu que no poden estar integrats" o que hi ha nens a qui s'ha castigat "posant pedres a la motxilla" per haver parlat en castellà al patit de l'escola. "Es pot tolerar que es demani apedregar i aïllar a classe a un nen de cinc anys?", ha dit sobre el suposat assetjament que ha rebut el fill de la família de Canet de Mar que ha reclamat el 25% de les assignatures en castellà.

Més enllà d'aquestes expressions d'odi cap als professors, Casado ha carregat contra els partits independentistes i els socialistes. "Això és el que estan fent no només ERC, JxCat i la CUP", sinó també "el partit que els fa imprescindibles en l'àmbit nacional, que és el PSOE", ha dit. En aquest sentit, ha titllat "d'escandalós" el suposat assetjament al nen de Canet, així com ha recriminat la manifestació de Somescola d'aquest dissabte "amb tots els nacionalistes socis de Sánchez". Cal recordar, per una banda, que els ministres del PSOE estan exigint que el Govern acati la decisió judicial i implementi el 25% de castellà a les aules catalanes, alhora que el PSC ha rebutjat assistir a la mobilització per la immersió lingüística que es farà aquest cap de setmana.

 

L'odi de la dreta espanyolista sembla no tenir aturador. Les mentides del líder del PP arriben després que el diputat de Ciutadans Carlos Carrizosa equiparés dimecres el cas de l'escola de Canet amb el d'Ermua, on ETA va assassinar Miguel Ángel Blanco. "Canet és una espècie d'Ermua, salvant les distàncies", va dir el dirigent de la formació taronja al Parlament.

PP i Ciutadans estan competint per veure qui la diu més grossa, en pro d'una suposada convivència que fins i tot persones gens sospitoses de simpatitzar amb l'independentisme asseguren que no és així. Estem parlant del director general de la Policia Nacional, Francisco Pardo, que dimecres va respondre amb contundència als populars: "És evident per a tothom que la convivència a Catalunya ha millorat notablement en els últims tres anys, és a dir, ha millorat des que vostès (el PP) van sortir del govern". El màxim responsable de la policia nacional reconeix que l'actitud de la dreta espanyolista no fa més que escalfar l'ambient.

No tot s'hi val en política

Les últimes declaracions de Casado no han agradat a Madrid, on la portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, ha retret l'estil de les afirmacions dels últims dies. Unes afirmacions que "resten" a la qualitat democràtica i al prestigi de les institucions. "Encara que Casado cregui que tot val en política i tot suma, no tot s'hi val en política i no tot suma, i malgrat que hi ha moltes maneres de criticar aquest govern, crec sincerament que Casado no representa els seus votants quan actua d'aquesta manera", ha assegurat.

Cal destacar que aquest divendres les famílies de l'escola Turó del Drac (Canet de Mar) han dit prou a les mentides de la dreta espanyolista. En un comunicat d'aquest divendres, han assegurat que se senten "utilitzades, difamades i tristes" pel "relat fals que s'està generat, que no correspon amb l'ambient cohesionat" que hi ha al centre. "No existeix cap moviment d'assetjament, aïllament ni atac a cap infant o família", han recordat, tot demanant que no es difonguin falsedats que amenacen "de trencar el clima de bona convivència que sempre hi ha hagut a l'escola".

 

Imatge principal: El líder del PP, Pablo Casado / Efe