El Govern ha formalitzat les accions contra el líder popular, Pablo Casado, que la setmana passada assegurava que a les escoles catalanes els nens que parlaven castellà no poden anar al lavabo. La Generalitat va presentar ahir una querella al Tribunal Suprem contra el president del PP per delictes d'injúries, calumnies i incitació a l'odi i la violència.

Així ho ha anunciat la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, en la roda de premsa posterior a la reunió del Govern. "Hi ha línies vermelles que no es poden traspassar", ha argumentat la portaveu, que ha acusat Casado de mentir i d'atribuir als mestres delictes d'incitació a l'odi, de discriminar els alumnes en funció de la professió dels seus pares, i delictes contra la integritat moral i de coaccions els menors.

 

Més accions als tribunals

La querella del Govern arribat després que divendres un grup d'advocats catalans van anunciar també la presentació d'una denúncia contra Casado i després que dissabte Junts va formalitzar les seves accions judicials contra el líder popular. El Suprem haurà de decidir si accepta la denúncia del Govern i la resta i si demana un suplicatori per poder jutjar el dirigent popular, que compta amb immunitat parlamentària.

Casado va assegurar divendres a La Corunya que "hi ha professors amb instruccions de no deixar anar al lavabo nens perquè parlen en castellà", que "als fills de policies nacionals i guàrdies civils se'ls assenyala a classe i es diu que no poden estar integrats" o que hi ha nens a qui s'ha castigat "posant pedres a la motxilla" per haver parlat en castellà al pati de l'escola.

Les paraules del dirigent popular s'afegeixen a la seva intervenció de dimecres al Congrés dels Diputats, on va endurir les intervencions contra el president espanyol, Pedro Sánchez, acusant-lo de no actuar davant suposades amenaces d'apedregar un nen de Canet perquè els seus pares demanen que s'apliqui el 25% de castellà a l'ensenyament. “Què cony ha de passar a Espanya perquè assumeixi alguna responsabilitat”, va preguntar grollerament a Sánchez.

 

A la imatge principal, el líder del PP, Pablo Casado, durant una visita a Barcelona / Europa Press