Hi ha certa omertà al Madrid polític i mediàtic en relació a l’informe de la CIA que situa Felipe González en la X del terrorisme d’estat dels GAL. No ha estat fins aquest dimarts, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, que un membre del govern espanyol ha estat preguntat sobre la qüestió. Lluny de donar una valoració sobre les noves revelacions desclassificades, la portaveu María Jesús Montero ha fugit d’estudi i ha evitat valorar les informacions.

Arran de les compareixences de González i Marlaska sol·licitidades per EH Bildu, Montero ha estat preguntada sobre l'opinió del govern espanyol sobre aquestes informacions. La portaveu del govern espanyol s’ha aferrat a això per dir que no podia respondre a la qüestió. “No he tingut ocasió d’escoltar els representants de Bildu parlar d’aquesta qüestió”, ha replicat la dirigent socialista. “Qualsevol formació política té la capacitat de sol·licitar la compareixença de qualsevol ministre d’aquest executiu, que estarà disposat a assistir quan les Corts el citin”, s’ha limitat a afegir. Ha insistit a posar el focus sobre els abertzales: "No vull aventurar-me a parlar-ne sense escoltar què han dit".

Montero també ha defensat que la Mesa del Congrés, amb els vots del PSOE, hagi tornat a tombar la petició per investigar Joan Carles I. “Si els lletrats del Congrés consideren que la matèria que es vol investigar no pot ser per qüestions legals, el govern ho respecta i no hi entra”, ha sostingut.

EN DIRECTE | L'última hora sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món

MAPA | Els contagis de coronavirus a Catalunya per municipis i barris

MAPES | L'impacte del coronavirus a Catalunya per regions sanitàries

🔴 Segueix ElNacional a Telegram