EH Bildu ha demanat aquest dilluns la compareixença de l'expresident del govern espanyol Felipe González al Congrés després que la CIA hagi desclassificat un informe que assegura que el dirigent socialista va donar la seva conformitat per crear el grup terrorista GAL a la dècada dels 80.

A més, la formació abertzale ha demanat també la compareixença del ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, "perquè informi al ple de la cambra sobre els fets relatius al terrorisme d'Estat durant els governs de Felipe González després de conèixer els documents desclassificats de la CIA".

 

"Davant de la gravetat de les esmentades informacions, Euskal Herria Bildu impulsarà al Congrés i al Senat la creació de sengles Comissions d'Investigació que dirimeixin responsabilitats polítiques i donin llum sobre els fets que confirmen els documents de la CIA desclassificats i revelats recentment", han comentat des de la formació.

L'informe de l'agència d'intel·ligència nord-americana assegura que "Felipe González ha acordat la creació d'un grup de mercenaris per combatre fora de la llei els terroristes". "Sembla determinat a adoptar una estratègia poc ortodoxa en relació amb ETA", destaca sobre el govern espanyol de l'època.