Alejandro Fernández s'ha obert a investir Salvador Illa després del 12-M "si el PSOE trenca amb el separatisme", segons ha donat a entendre en una entrevista d'El Español d'aquest diumenge. "L'única possibilitat de poder establir diàleg amb forces polítiques és que trenquessin tots els seus acords amb el separatisme en els ajuntaments catalans, en les diputacions catalanes i, per descomptat, l'acord que tenen amb Pedro Sánchez", ha afirmat el candidat del PP a les eleccions catalanes. En aquest sentit, Fernández ha defensat que els populars no són aquí per "fer el paperina" i ha considerat que l'oferta del PP pot semblar atractiva al 40% dels votants del PSC, que ha afirmat que són contraris a l'amnistia. Recordem que Jaume Collboni va ser investit amb els vots de Daniel Sirera, per evitar que Xavier Trias fos alcalde de Barcelona.

Per la seva banda, Illa ha reclamat que ERC i Junts passin a l'oposició "per superar el procés". "La forma de superar el procés és amb el PP a l'oposició a Espanya i Junts i ERC a l'oposició a Catalunya", ha defensat el candidat del PSC en una entrevista d'El País publicada aquest diumenge. També ha assegurat que és "bastant constatable el fracàs de Junts i ERC al Govern els últims anys", alhora que ha afirmat que els socialistes "no seran desencadenant de cap repetició electoral" i s'ha mostrat "confiat" en el fet que els catalans "parlaran amb rotunditat" per donar-li "prou confiança per poder oferir un govern estable".

La resposta de Carrizosa a Illa

Illa ha insistit en la idea que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, respectarà les seves decisions: "Les decisions que afecten la política catalana les pren el PSC". Finalment, ha plantejat a ERC i Junts subscriure un pacte per "vetar l'extrema dreta" —en referència a Vox i a la possibilitat que Aliança Catalana aconsegueixi representació—.

El candidat de Ciutadans, Carlos Carrizosa, ha denunciat que "Illa, Sánchez i la seva amnistia són els culpables de fer reviure Puigdemont, el màxim responsable del procés". "L'amnistia no és perdonar, és demanar-li perdó a Puigdemont. (...) És ell qui hauria de demanar perdó", ha expressat en diferents piulades. "A Illa li sembla bé que el colpista fugit torni a Espanya com a candidat a ser investit president? A Ciutadans no", ha conclòs. En una entrevista a Efe publicada aquest diumenge, Carrizosa també ha carregat contra Fernández quan s'ha reivindicat com "l'únic candidat constitucionalista" que no ha estat "imposat des de Madrid".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!