Carlos Carrizosa serà el candidat el 12-M de Ciutadans, el partit que les enquestes donen per liquidat. La formació espanyolista ha ratificat aquest dijous que el seu líder sigui el cap de llista a les eleccions catalanes, després de ser l'única persona que es va presentar a les primàries i aconseguir recollir més avals dels necessaris (un 10% dels afiliats). En un vídeo a Twitter, Carrizosa ha anunciat que és "el candidat dels catalans que no volen l'amnistia" i ha carregat contra el PP —com ja fa dies que fa—.

Tot i que era un secret a veus, Ciutadans era l'únic partit amb representació al Parlament que encara no havia proclamat oficialment el seu candidat. Ara, la formació ha explicat que Carrizosa ha expressat la seva voluntat de ser "el candidat dels catalans que no volen l'amnistia". Tot, després del fracàs de les negociacions per concórrer amb el PP als comicis i la consegüent dimissió d'Adrián Vázquez, el secretari general del partit. Carrizosa era contrari a la integració amb els populars, ja que "el PP vol emmotllar-se al catalanisme".

Totes les enquestes sobre les eleccions del 12 de maig preveuen la desaparició parlamentària de Ciutadans. És a dir, que els sondejos conclouen per unanimitat que la formació espanyolista desapareixerà definitivament del Parlament de Catalunya, ja que li pronostiquen al voltant d'un 1% dels vots. 

En el vídeo, Carrizosa s'ha vantat d'haver superat un procés de primàries i ha lamentat que tant Salvador Illa (PSC) com Alejandro Fernández (PP) han estat "designats a dit", en funció dels seus interessos particulars. "Creiem en la regeneració democràtica, per això hem fet primàries", ha dit, tot i haver sigut l'únic que es va presentar al procés. A més, ha acusat que els caps de llista dels socialistes i dels populars han estat escollits perquè "no molestin el separatisme". "Pedro Sánchez va trair els catalans donant l'amnistia als separatistes a canvi de set vots. (...) Alberto Núñez Feijóo trobava respectable a Carles Puigdemont quan havia de negociar la investidura i es va haver d'esperar 24 hores per decidir si rebutjava o no l'amnistia", ha criticat. Per concloure, ha considerat que "Sánchez i Feijóo et tornaran a trair": "A Ciutadans hem estat lluitant sempre per defensar els ciutadans de Catalunya i defensar la seva igualtat, enfront de castes d'intocables".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!