Alberto Núñez Feijóo segueix preparant-se pel seu salt a la Moncloa i mentre ignora la moció de censura de Vox protagonitzada per Ramón Tamames, ha reformulat la fundació del Partit Popular, eliminant qualsevol record de Pablo Casado i incorporant-hi antics ministres dels governs del PP, a banda de Toni Nadal, tiet i exentrenador del tenista. La nova fundació abandona el nom que li va donar Casado, "Concordia y Libertad", i s'espera que aquest divendres Feijóo reveli la seva nova denominació. A més, també estrena director, l'economista Pablo Vázquez, expresident de Renfe, que s'ha encarregat de la reformulació. 

L'objectiu d'aquesta fundació serà així, segons expliquen des del mateix partit, atreure talent i experiència per donar "un valor afegit a la política en general i al PP en particular". Per fer-ho, però, s'ha ignorat a Pablo Casado, el popular que pitjors resultats va tenir en la història de la formació i que va protagonitzar una guerra fratricida ara fa un any, i se n'han anat més enrere en el temps per recuperar membres dels governs de Mariano Rajoy, com ara els exministres Fátima Bañez o Ramón Escolano i també el català Josep Piqué, que  va formar part del govern espanyol durant l'època de José María Aznar.

Preparar l'alternativa a Pedro Sánchez 

Segons defensen des del partit, aquests noms demostren la seva aposta per construir una alternativa al govern de Pedro Sánchez, "sumant persones amb experiència, gestió i grans coneixements, conformant equips solvents que portin idees per posar-les en marxa quan els espanyols així ho decideixin en unes eleccions generals". Si bé és cert que el PP encapçala totes les enquestes que s'han publicat últimament als mitjans espanyols, en cap suma prou diputats per governar en solitari i necessitaria obligatòriament a Vox, amb la incògnita de si seria amb un suport extern, com ha passat a la Comunitat de Madrid, o amb una formula de coalició.

Per molts, aquesta conformació de la nova fundació del PP significa una victòria de Soraya Sáenz de Santamaría, que va perdre les eleccions primàries contra Pablo Casado, però que ara, quatre anys després, les persones que li van donar suport tornen a primera línia, tal com expliquen fonts del partit al diari El País. Entre aquests fidels a Sáenz de Santamaría s'hi troben l'exministra de Treball, Fátima Báñez, o el d'Economia, Íñigo de la Serna, com a coordinador del programa electoral del PP per a les eleccions del 28 de maig. També Carmen Fúnez, la nova vicesecretaria del partit i coordinador general del PP, Elías Bendodo. De l'equip de Pablo Casado, ni rastre. 

Una fundació més econòmica que ideològica

La gran majoria de perfils d'aquesta nova fundació del PP se centren en un vessant tècnica i econòmica, amb la mirada posada en les eleccions del maig, en la que els populars esperen poder recuperar els governs de diferents autonomies i agafar impuls per les generals, que Pedro Sánchez vol celebrar al desembre, tot i que des del PP voldrien avançar. Ja hi ha una altra fundació a l'òrbita del PP que es basa en la ideologia, els principis i els valors: la FAES de José María Aznar. D'aquesta manera, eviten trepitjar-se.