Tot segueix igual a les enquestes. Des de fa mesos, aquestes mostren un lideratge del PP d'Alberto Núñez Feijóo, superant el PSOE de Pedro Sánchez que en les últimes setmanes ha hagut de sumar a la ja complicada situació actual (marcada per la inflació i també les rebaixes de penes per la llei del "només sí és sí") les investigacions pel Cas Mediador, que afecten de ple a diputats i càrrecs del partit. Amb tot, aquestes informacions que barregen corrupció, prostitució i drogues no han tingut un gran efecte sobre les perspectives electorals dels socialistes en unes hipotètiques eleccions generals, ni en el cas de El País ni de El Mundo, els dos diaris que publiquen aquest dilluns la seva enquesta mensual. En el primer cas, manté els 106 diputats que li donava el sondeig del mes de febrer, i en el segon diari n'hi atorga 97, 3 més que l'últim cop. A les eleccions del novembre de 2019, els de Pedro Sánchez en van aconseguir 120. 

Per la seva part, el Partit Popular s'aprofita en les dues enquestes d'una pèrdua de suport a Vox, que coincideix amb la moció de censura que els de Santiago Abascal s'han decidit a presentar contra el govern espanyol, encara que aquesta no pugui arribar a bon port. En els últims mesos el partit d'ultradreta ha tingut una tendència canviant, passant dels seus millors resultats amb la crisi del PP ara fa un any, a anar perdent suports després de les eleccions a Andalusia i el conflicte intern amb Macarena Olona. Així, per un costat, els de Feijóo aconseguirien 122 escons, segons El País, i 138, segons El Mundo. Aquesta diferència de fins a 18 diputats fa que l'escletxa que separa socialistes i populars sigui ben diferent en les dues publicacions: en el primer cas, n'hi ha 16; en el segon, 41. 

Dos possibles escenaris per a Unidas Podemos

Pel que fa a Vox, els dos diaris coincideixen a indicar que la moció de censura, liderada per Ramon Tamames passarà factura als ultres, que veurien reduïts el seu nombre d'escons: si el 2019 en van aconseguir 52, ara totes dues enquestes n'hi donen 44, 8 menys que fa quatre anys. Amb tot, no veuen perillar la seva tercera plaça, tot i que les publicacions difereixen en el nombre de diputats que obtindria Unidas Podemos en unes hipotètiques eleccions generals: segons El País, 33; segons El Mundo, 22. Així, si bé en tots dos casos perden representació, la patacada és molt més grossa en el segon cas, deixant-se pel camí fins a 13 diputats, una xifra que atribueixen a la llei trans i a la del "només sí és sí", totes dues del ministeri d'Igualtat d'Irene Montero. Amb tot, el seu futur podria canviar depenent del paper que jugui la plataforma Sumar, de la vicepresidenta segons del govern espanyol, Yolanda Díaz, que encara no ha decidit quin ha de ser el següent pas. Amb tot, amb les xifres actuals, sembla complicat que es pugui repetir el govern de coalició entre PSOE i Unidas Podemos. 

Mentrestant, Ciutadans segueix fregant la desaparició al Congrés dels Diputats, després que la seva refundació el mes de gener no tingués l'efecte que esperaven. En el cas de El Mundo, no tindrien prou suports arreu d'Espanya per obtenir ni un sol diputat, mentre que El País són lleugerament més optimistes, donant-li un escó. Cal recordar que ara fa quatre anys, en les eleccions del 28 d'abril del 2019, Ciutadans i els seus 57 diputats van fregar el sorpasso a un PP en hores baixes. A més, abans de les generals, els taronges podrien perdre bona part de la seva representació arreu d'Espanya en les eleccions municipals, i en algun cas també autonòmiques, del 28 de maig. 

L'independentisme creix al Congrés

Tot i que El País no dona dades sobre els resultats dels partits independentistes (que agrupa sota el paraigües d'"altres"), El Mundo recull un lleuger ascens d'ERC, que sumaria un escó als 13 actuals, arribant als 14 representants i Junts amb 10, 2 més que ara però un menys que en l'última enquesta del mateix diari. Sobre la CUP no donen dades.