Toni Nadal, oncle i exentrenador de Rafa Nadal, ha fitxat pel PP. Concretament, els populars han reclutat el mallorquí per a la nova fundació que posaran en marxa en un futur pròxim — segons ha anunciat aquest dilluns la mateixa formació. Es tracta d'un fitxatge que no és cap sorpresa, ja que el vincle de part de la família amb la dreta espanyolista és més que conegut. L'entitat estarà dirigida per l'expresident de Renfe i exdirector executiu de la Fundació d'Estudis d'Economia Aplicada (FEDEA), Pablo Vázquez, amb l'objectiu principal "d'atreure talent i experiència" per aportar un "valor afegit a la política en general i el PP en particular".

El president del partit, Alberto Núñez Feijóo, ha parlat de Toni Nadal en un comunicat i ha dit que valora "especialment la seva àmplia experiència en la gestió esportiva i la seva ferma defensa dels valors d'esforç i capacitat". L'entrenador de tenis va començar la seva trajectòria en el club de Manacor, on va arribar a ser director. Ha treballat durant 27 anys amb el seu nebot i actualment és director tècnic esportiu de la Rafa Nadal Academy. Segons el PP, Toni Nadal sempre ha considerat que en la formació de qualsevol esportista és fonamental treballar tres aspectes: el treball tècnic, la formació del caràcter i la formació en valors.

Una alternativa a Pedro Sánchez

Aquest últim àmbit és d'especial rellevància per Feijóo, han indicat els populars en el comunicat. Així mateix, han recordat que Toni Nadal ha aconseguit amb Rafa Nadal el palmarès més exitós de la història del circuit internacional del tenis: 74 tornejos en total, 16 dels quals han sigut Gran Slam (deu Roland Garros, tres US Open, dos Wimbledon i un Australian Open); a més dels èxits olímpics (campió individual a Pequín 2008 i a Rio de Janeiro 2016).

El PP també ha fitxat la periodista Pilar García de la Granja, que presideix la Fundació Querer — que fomenta grups de treball multidisciplinars amb capacitat per diagnosticar i investigar trastorns neurològics relacionats amb el llenguatge. Així, Feijóo ha anunciat davant del Comitè Executiu Nacional del partit que vol donar un "nou impuls" a una fundació que es construirà "no amb filiacions sinó amb idees" i que estarà constituïda per persones "l'únic objectiu de les quals és treballar per Espanya i aportar el seu coneixement i experiència". "Farem una fundació construïda per persones i per projectes, construint-la conforme a equips solvents, professionals i preparats, amb independència que estiguin o no militant en el PP", ha dit. També ha assenyalat que la fundació s'encarregarà de donar "resposta a les aportacions que els està fent arribar la societat civil" i que les persones que la integrin seguiran "servint a Espanya". El PP anunciarà la llista completa d'integrants en els pròxims dies: "Les noves incorporacions contribuiran amb les seves idees a generar una alternativa sòlida al govern de Pedro Sánchez".