Si en una cosa destaca Ciutadans és en dedicar esforços i mitjans en planificar i executar la seva estratègia de comunicació. La campanya que el partit d'Albert Rivera i Inés Arrimades han engegat des que va començar la setmana està calculada i persegueix un objectiu clar: despertar l'alarmisme per recuperar la batuta que va dur-los a guanyar les eleccions catalanes de desembre de 2017. És a dir, presentar-se com l'única alternativa per salvar Catalunya d'un independentisme radicalitzat que "amenaça milions de catalans constitucionalistes que senten por, que se senten assenyalats". 

Des de les detencions de set membres dels CDR el passat dilluns, Cs ha apujat el to contra el moviment independentista "cada dia més radicalitzat, que blanqueja el terrorisme", amb un Govern, un president de la Generalitat i un Parlament que "aplaudeix presumptes terroristes mentre expulsen els demòcrates". 

Totes aquestes declaracions les ha fet aquest divendres la cap de files dels taronges a Catalunya, però el cert és que les paraules de Lorena Roldán han estat calcades a les que va fer no fa ni 24 hores el seu company Carlos Carrizosa a la sala de premsa del Parlament, o fa dos dies Albert Rivera des de la plaça major de Vic i ella mateixa a la tribuna d'oradors de la cambra catalana, durant la seva rèplica a Quim Torra

Els conceptes clau són el clima de violència que segons denuncien es viu a Catalunya per culpa del "totalitarisme separatista", la crítica al govern de Pedro Sánchez a qui acusen de deixadesa, de tenir "desemparats els catalans", mentre l'animen a tornar a aplicar el 155 abans "que passi alguna desgràcia". Tot per acabar presentant-se davant la societat com el partit protector dels catalans no independentistes "atemorits".

Ho resumeix la frase que, passada l'agitació del final del Debat de Política General d'aquest dijous, ha tornat a repetir Roldán, a qui per cert els partits independentistes van aprovar reprovar per la seva actitud al Parlament. "No ens fan fora de Catalunya perquè no poden", ha afirmat, tot advertint que "No aconseguiran que callem".