Oficialment encara no ha començat la campanya electoral, però ja fa dies que els partits espanyols s'hi han submergit. Des de Ciutadans tornen a fer-ho recuperant la seva essència, és a dir, fent servir el procés independentista a Catalunya per guanyar vots, que és l'estratègia que els va dur a guanyar les eleccions del 21-D. Albert Rivera i Inés Arrimadas han tornat aquest dimecres a trepitjar la plaça major de Vic per anunciar dues promeses electorals: apujar el sou als guàrdies civils i policies nacionals destinats a Catalunya i intervenir el cos de Mossos d'Esquadra

Acompanyat del president de l'Associació de Víctimes del Terrorisme a Catalunya i de la plana major del seu partit, Rivera ha atès els mitjans de comunicació al bell mig de la plaça. Just al darrere hi tenia una estelada i una pancarta que clamava pel retorn dels presos i exiliats. Els veïns han boicotejat la seva compareixença amb una cassolada. L'escenari escollit no és casual. Només començar, el líder de Cs ha recordat que a la caserna de Vic es va viure "un dels majors atemptats de la història", en referència a la massacre de la banda terrorista ETA de 1991.

 

L'objectiu de Rivera era insistir en els vincles entre l'independentisme català i els anys de plom, per això ha fet referència als etarres, a Terra Lliure i a les detencions de nou independentistes aquest dilluns per lloar la tasca de la Guàrdia Civil. "Si no fos per ells, avui no estarien detinguts els qui planejaven atemptar contra altres catalans", ha afirmat, i ha tornat a repetir la consigna del partit que ja va formular Lorena Roldán. Aquella pregunta retòrica amb la qual vinculen el president de la Generalitat amb els CDR i el moviment independentista amb el terrorisme: "Què volia dir Torra amb 'apretar'? 'Apretar' el detonador?". Rivera ha donat per bona la versió que entre el material incautat als detinguts hi havia Goma-2, un extrem que la mateixa fiscalia ha acabat desmentint. 

A més de prometre un complement salarial per als agents dels cossos de seguretat espanyols que treballin a Catalunya, "perquè avui és més difícil ser guàrdia civil o policia nacional a Catalunya", Rivera ha presentat un altre punt del seu programa per al 10-N. Que l'Estat prengui la competència en matèria de seguretat a la Generalitat, perquè el govern independentista de Torra no sigui qui controli els Mossos d'Esquadra.