La meitat de diputats fora de l'hemicicle, els portaveus de l'oposició drets protestant al president del Parlament, Roger Torrent, i, finalment, l'expulsió del president del grup de Cs, Carlos Carrizosa, que ha marxat acompanyat per la resta de diputats, entre crits i retrets. Així ha acabat el debat de política general quan ha arribat a la Cambra la notícia de l'empresonament dels CDR. Prèviament, els portaveus de JxCat i ERC havien demanat una reunió urgent de la Junta de Portaveus per abordar aquest tema, mentre una part dels seus diputats expressaven la seva protesta amb aplaudiments i crits de llibertat.

Els primers a reaccionar a la notícia han estat els diputats de la CUP que, enmig de les votacions de les propostes de resolució posteriors al debat de política general, han demanat interrompre el ple i convocar la Junta de Portaveus per avaluar la situació.

El president de la Cambra, Roger Torrent, ha proposat acabar primer amb les resolucions, la qual cosa no ha satisfet la CUP que ha abandonat l'hemicicle. A partir d'aquell moment tampoc la diputada de JxCat Sawla El Garbhi ha participat en les votacions.

Un cop s'han tancat totes les resolucions, tant la portaveu de JxCat, Gemma Geis, com el republicà Sergi Sabrià, han demanat la paraula per sol·licitar la convocatòria de la Junta de Portaveus. "Des del rebuig més profund a la violència, demanem una convocatòria de la Junta per denunciar les formes, l'aplicació de la llei antiterrorista...", ha argumentat Sabrià, que ha assegurat que el mateix tribunal va enviar a la presó els Jordis i el Govern de Catalunya. Quan el portaveu republicà ha acabat la intervenció, diputat de JxCat i ERC han esclatat en aplaudiments i crits de llibertat.

En aquest punt ha estat el president del grup de Cs qui des del seu escó ha advertit que el ple havia acabat i no procedia reunir la Junta de Portaveus. Carrizosa també s'ha volgut referir al que ha descrit com a "immensa vergonya i pena" que li havia provocat veure la reacció dels diputats i "d'estar en un Parlament en què s'està emparant persones que han ingressat a la presó presumptament per fets gravíssims com són atemptar contra la convivència de tots els catalans". "Ens sentim amenaçats per aquells que recolzen el terrorisme", ha reblat cridant i assenyalant els escons independentistes.

El president de la Cambra ha anunciat que s'aixecava la sessió i els diputats d'ERC i JxCat, així com el president, Quim Torra, i els membres del Govern han començat a abandonar l'hemicicle. Però Carrizosa continuava protestant a crits perquè tenia el micròfon tancat. A ell s'han anat afegint les protestes també el president i portaveu del grup del PSC i del PP, que han demanat la paraula abans de donar per tancada la sessió i mentre l'altra meitat dels escons s'anaven buidant. 

Iceta ha assegurat que el seu grup no tenia inconvenient a reunir la Junta, però ha advertit que la Cambra "hauria d'evitar en tot moment entrar en col·lisió amb altres poders" i ha fet una "crida a la serenitat i a les regles i ordre institucional".

El popular Alejandro Rodríguez ha censurat Torrent per no tallar les expressions de suport dels independentistes igual com, segons ha retret, talla les de l'oposició, i ha defensat la Guàrdia Civil i la Justícia espanyola. "Espanya és una gran democràcia al món amb una gran justícia. No hi ha dret", ha proclamat. La portaveu dels Comuns ha afegit que, més enllà de les formes, la situació era prou greu com per reunir la Junta.

Mentrestant, les protestes de Carrizosa han provocat noves crides a l'ordre del president, fins que ha estat expulsat i ha abandonat la Cambra. Ha sortit seguit de tots els seus diputats i no sense abans encarar-se amb alguns dels membres dels grups independentistes encara presents.

També el PP s'ha dirigit a Torrent per denunciar que havien estat increpats per membres del Govern que seguien el ple des de la tribuna de convidats. La sessió s'ha aixecat finalment, i la Junta s'ha reunit, però sense el grup de Ciutadans.