Els set membres dels CDR ja han passat a disposició judicial. Segons informen fonts judicials, a les onze del matí han començat les declaracions dels detinguts davant del jutge d'instrucció 6 de l'Audiència Nacional, Manuel García-Castellón. Van ser detinguts aquest dilluns en un macrooperatiu policial, l'Operació Judes, i estan acusats de terrorisme, després que la Fiscalia hagi retirat els càrrecs de rebel·lió i tinença d'explosius. Han declarat d'un en un durant tres hores. El cas està sota secret de sumari i transcendeix molt poca informació.

Cinc dels detinguts han estat assistits pel col·lectiu antirrepressiu Alerta Solidària, que han sol·licitat tenir accés a algun expedient amb informació sobre la causa, però els ha estat negat. Només saben els càrrecs que els imputen, però no els indicis que tenen en contra d'ells.

La cosa s'ha torçat en aquestes últimes hores. Segons s'ha filtrat, dos d'ells van declarar davant la Guàrdia Civil que havíen comprat i provat explosius. No obstant això, fonts de les defenses denuncien que "no van ser assistits degudament". L'interrogatori davant del jutge i del fiscal Miguel Ángel Carballo ha començat justament per aquests dos.

Segons han explicat fonts properes, els detinguts estan “cansats, molt impactats i preocupats per la seva situació”, davant la possibilitat que els puguin aplicar mesures cautelars, però estan tranquils perquè "no han fet res". El tracte a la comandància de la Guàrdia Civil a Tres Cantos (Madrid) ha estat correcte.

Els set acusats han arribat cap a les set del matí a l'Audiència Nacional en un vehicle de la Guàrdia Civil, provinents de la comandància del cos armat a Tres Cantos (Madrid), on han passat les últimes tres nits. Van ser detinguts el dilluns en el marc d’una operació ordenada per l’Audiència Nacional. En els escorcolls la Guàrdia Civil va trobar subtàncies que consideren “precursores” d’explosius. La Fiscalia els acusa de formar part d'un "grup terrorista d'índole secessionista català". Des de dilluns han estat a la comandància de Tres Cantos, a l'espera de passar a disposició judicial, però sense aplicar-los la llei antiterrorista.

Abans de l'interrogatori els advocats de l'organització Alerta Solidària s'han pogut reunir amb cinc dels detinguts, que porten ells. Els altres dos restants tenen advocats d'ofici. Són aquests dos els qui haurien confessat durant l'interrogatori de la Guàrdia Civil la seva intenció de cometre sabotatges per la sentència de l'1-O.