"Estàs morta". Aquest és part del missatge que, segons ha informat la Cadena Ser, contenia la carta dirigida a Isabel Díaz Ayuso que va ser interceptada ahir a Sant Cugat. La missiva tenia al seu interior dues bales de 9mm i una nota manuscrita (en bolígraf negre o blau, precisen) on es titllava a la presidenta de la comunitat de "puta i feixista".

Els Mossos d'Esquadra estan intentant determinar l'autoria de la carta, la qual va ser interceptada ahir a Sant Cugat. Les bales van ser detectades gràcies a l'escàner i aquest matí el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha informat que el jutjat d'instrucció número 1 de Rubí, en funcions de guàrdia, ha obert diligències prèvies per investigar el cas.

Segona carta d'amenaces per Iglesias

No va ser la única missiva aturada ahir. Ahir dimarts, es va detectar a Correus una carta dirigida a la Direcció General de la Guàrdia Civil amb quatre cartutxos i un missatge de mort. Posteriorment s'ha sabut que era una amenaça dirigida a Pablo Iglesias.

És la segona carta que rep el líder de Podem a la Comunitat de Madrid i exvicepresident. La primera la va rebre el dia 22, quan també María Gámez, directora general de la Guàrdia Civil, i el ministre d'Interior, Fernando Grande-Marlaska, van rebre sobres amb bales.

A més, avui l'associació FACUA-Consumidors en acció i el ministeri de Consum han denunciat davant la Fiscalia la venda en línia de samarretes amb la imatge ensangonada de Pablo Iglesias. A les peces de roba també hi ha llegendes com "Es busca viu o mort" o "Temporada de caça al marquès". 

A més a més, avui ha trascendit que l'oficina automatitzada de Correus de Vallecas ha interceptat una carta amb dos cartutxos de 38 milímetres dirigida a l'expresident José Luis Rodríguez Zapatero. L'escàner de l'oficina ha detectat els dos projectils acompanyats d'una nota. S'ha posat immediatament en coneixement de les autoritats policials, que estan analitzant-ne el contingut i intentant identificar el remitent. El sobre no contenia dades.

Arran d'aquest context i de la proximitat amb les eleccions del 4 de maig a Madrid, s'han reforçat les mesures de seguretat de tots els candidats que aspiren a la Presidència de la Comunitat de Madrid. Concretament, s'ha posat servei d'escorta a aquells que no la tenien ja: Ángel GabilondoMónica GarcíaRocío Monasterio i Edmundo Bal.

 

Imatge principal, Isabel Díaz Ayuso / EFE