La campanya electoral madrilenya del 4-M acumula una, ja considerable, llista d'amenaces a diversos dirigents polítics. Ahir dimarts, es va detectar a Correus una carta dirigida a la Direcció General de la Guàrdia Civil amb quatre cartutxos i un missatge de mort que, segons fonts de la investigació, estava dedicat a l'exvicepresident del govern espanyol i candidat d'Unidas Podemos als comicis, Pablo Iglesias

Tres bales d'arma curta i una de llarga

La carta, que va ser oberta "amb la deguda autorització", contenia un paper amb amenaces a Iglesias i tres bales del calibre 22, que s'utilitzen en armes curtes, i una del 7,62, d'arma llarga. 

Ha estat el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, qui ha cridat aquest mateix dimecres a Pablo Iglesias per comunicar-li aquestes novetats. 

Segona carta per Iglesias

Es tracta de la segona carta amb bales que rep el líder de Podemos en aquesta campanya electoral, tot i que no ha estat, ni de bon tros, l'únic. Així mateix, la presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, l'exvicepresident de govern espanyol José Luis Rodríguez Zapatero, el ministre Grande-Marlaska, i la directora general de la Guàrdia Civil, Maria Gámez, també han rebut amenaces similars.

La policia troba l'autor de la carta a Maroto


D'altra banda, la ministra d'Indústria, Reyes Maroto, va rebre una altra missiva amb una navalla aparentment ensangonada. Tanmateix, en aquest cas el remitent havia posat el seu nom. Un home ha estat ja localitzat i ha declarat davant els agents, als quals ha reconegut l'autoria. 

maroto navalla EFE

La carta dirigida a Reyes Maroto / EFE

Es tracta d'un veí del municipi madrileny d'El Escorial, que segons La Sexta està diagnosticat d'esquizofrènia. No tindria res a veure amb l'autoria de les altres amenaces a Marlaska, Iglesias i Gámez. Fonts del Ministeri de l'Interior assenyalen que el cas ja es troba judicialitzat als jutjats de la Plaza Castilla. El jutge haurà de decidir. 

Es reforcen les mesures de seguretat als candidats

En aquest context, les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat han rebut ordres de reforçar les mesures de seguretat de tots els candidats que aspiren a la Presidència de la Comunitat de Madrid, posant servei d'escorta a aquells que no la tenien ja.

 

 

Imatge principal, el candidat d'Unidas Podemos, Pablo Iglesias / Europa Press