La llista d'amenaces de mort està emergint amb la campanya electoral madrilenya i s'està fent llarga ja: el ministre Fernando Grande-Marlaska, l'exvicepresident Pablo Iglesias, l'exdirectora de la Guàrdia Civil María Gámez, la ministra Reyes Maroto, la presidenta madrilenya Isabel Díaz Ayuso... i ara un nou dirigent d'esquerres, l'expresident espanyol José Luis Rodríguez Zapatero, segons ha avançat La Sexta i confirmen fonts del Ministeri de l'Interior.

Segons aquestes fonts, l'oficina automatitzada de Correus de Vallecas ha interceptat una carta amb dos cartutxos de 38 milímetres dirigida a l'expresident José Luis Rodríguez Zapatero. L'escàner de l'oficina ha detectat els dos projectils acompanyats d'una nota. S'ha posat immediatament en coneixement de les autoritats policials, que estan analitzant-ne el contingut i intentant identificar el remitent. El sobre no contenia dades.

A la nota manuscrita s'hi pot llegir el següent: "Zapa, alimaña dañina, insulsa, ignorante que hizo y sigue haciendo tanto daño a España. Ojalá le revienten las meninges por las cejas". El sobre contenia una funda de DVD envoltada de cel·lofana.

El president espanyol Pedro Sánchez ha volgut expressar la seva "rotunda condemna" a l'amenaça contra Zapatero. "Aquestes bales van dirigides contra la convivència, contra la democràcia", ha denunciat a Twitter. Ha fet una crida a "aturar aquesta espiral d'odi que ataca directament els nostres valors" i a "no permetre que la ràbia s'instal·li a la societat".

TUIT sanchez zapatero bala

La cinquena amenaça

Les cartes no s'aturen. Des d'ahir al vespre, els Mossos d'Esquadra investiguen una altra carta amenaçadora amb dues bales a dins, que aquest cop anava dirigida a Isabel Díaz Ayuso. La policia catalana va rebre l'avís a les vuit del vespre i està investigant la missiva, que va ser interceptada a l'oficina de Correus de Sant Cugat. El cas ja està judicialitzat per un jutjat de Rubí. Ahir el Ministeri de l'Interior també va informar d'una segona missiva dirigida a María Gámez, directora de la Guàrdia Civil, amb quatre projectils. Va ser localitzada també a Vallecas.

Un nou episodi d'amenaces de mort a polítics que se suma als ja existents contra dirigents del PSOE i Podem, així com a alts càrrecs públics. Primer van ser el ministre Fernando Grande-Marlaska, l’exvicepresident i candidat Pablo Iglesias i la directora de la Guàrdia Civil María Gámez, que van rebre cartes amb bales a l’interior. Aquest dilluns va ser la ministra d’Indústria, Reyes Maroto, qui va rebre també una navalla ensangonada, presumptament enviada per una persona diagnosticada d’esquizofrènia. Ara ha estat el torn d'Ayuso, novament Gámez i Zapatero.

Reforç de la seguretat

Les amenaces de mort dels últims dies han tingut conseqüències també al Ministeri de l’Interior. Segons ha revelat eldiario.es, després d’una avaluació de l’amenaça, el departament de Fernando Grande-Marlaska ha posat escorta a Ángel Gabilondo, Mónica García, Rocío Monasterio i Edmundo Bal, que no tenien dispositius de seguretat personal. Per la seva part, Isabel Díaz Ayuso i Pablo Iglesias, que sí que en tenien, els han vist reforçats amb motiu de l’escalada.