L'associació FACUA-Consumidors en acció i el ministeri de Consum han denunciat davant la Fiscalia la venda en línia de samarretes amb la imatge ensangonada de l'exvicepresident del govern espanyol i candidat a les eleccions de la Comunitat de Madrid, Pablo Iglesias, al costat de llegendes com "Es busca viu o mort" o "Temporada de caça al marquès". 

Així ho han anunciat des de l'associació de consumidors en una publicació a Twitter. 

 

tuit facua

Tuit de FACUA denunciant els fets 

 

Una "incitació a la violència" contra Iglesias

A l'escrit a la Fiscalia, FACUA assenyala que "atesa la incitació a la violència contra el senyor Iglesias Turrión que contenen els missatges (...) i tenint en consideració especialment el context social i polític actual, en el qual tant ell com altres dirigents i càrrecs polítics estan rebent amenaces de mort mitjançant cartes i paquets postals, considerem necessari que des de la Fiscalia General de l'Estat s'obri una investigació per valorar si la pràctica de llançar missatges amenaçadors i d'incitació a l'odi i la violència inserits en els esmentats productes disposats per a la venda poguessin ser constitutius de delicte".

Consum se suma a la denúncia

Seguidament, el ministeri dirigit per Alberto Garzón s'ha sumat a la denúncia en el mateix sentit que l'associació. 

"El Ministeri de Consum, com en ocasions anteriors, posa en coneixement de la Fiscalia aquest fet per si pogués ser constitutiu d'un delicte d'odi", han assenyalat fonts d'aquest departament. 

El propietari de la pàgina, un suposat resident de Budapest 

Segons ha indicat el portaveu de FACUA, Rubén Sánchez, van ser alertats de la venda d'aquestes samarretes a través d'un usuari per la xarxa social Twitter i, després d'unes primeres indagacions, l'associació ha conclòs que el comerç electrònic, denominat Esto es España, indica a la secció "avís legal" que el propietari és "Frutos Meis Maximiliano EV", amb suposat domicili a Budapest (Hongria).

També han pogut comprovar que a la web de la Secretaria d'Estat de Digitalització dominios.es figura Max Meis com a propietari del domini de la botiga en línia, estoesespana.es, i que va ser donat d'alta el juny de 2019.

Iglesias augura una mobilització "massiva" al 4-M

Per la seva banda, Pablo Iglesias, ha comentat la denúncia de FACUA a través del seu perfil de Twitter.

"Davant el seu odi, les provocacions i les amenaces, la resposta democràtica al feixisme serà una mobilització electoral cívica i massiva el 4 de maig", ha vaticinat. 

 

Tuit Pablo Iglesias Camisetas Diana Facua

Tuit de Pablo Iglesias fent referència a la venda de samarretes amb missatges contra ell

 

Imatge principal, les samarretes a la venda d'Esto es España / FACUA