El jutge de guàrdia de Rubí (Vallès Occidental) ha obert una investigació sobre la carta amb dos projectils dirigida a la presidenta de la comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, que va ser interceptada ahir pel servei de seguretat del centre de distribució de Correus a Sant Cugat.

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), el jutjat d'instrucció número 1 de Rubí, en funcions de guàrdia, ha obert diligències prèvies, després de ser informat pels Mossos d'Esquadra de la intervenció d'aquest sobre amb contingut sospitós, detectat al centre de distribució de paqueteria de Sant Cugat del Vallès.

La comissaria general d'Informació dels Mossos d'Esquadra s'ha fet càrrec de la investigació per tractar de descobrir qui va enviar la carta per a Ayuso amb els dos projectils. La presidenta de la Comunitat de Madrid i candidata del PP a la reelecció, Isabel Díaz Ayuso, va assegurar ahir a la nit, després de saber que s'havia interceptat una carta dirigida a ella amb dos projectils, que davant els violents cal actuar amb serenitat i menyspreu, sense donar-los la importància i el protagonisme que reclamen amb aquestes amenaces.

En els últims dies s'han intervingut cartes amenaçadores amb projectils dirigides al ministre d'Interior, Fernando Grande Marlaska; a l'exvicepresident del Govern Pablo Iglesias, i a la directora de la Guàrdia Civil, María Gámez, així com una altra amb una navalla que simulava estar ensangonada dirigida a la ministra d'Indústria, Reyes Maroto

Ayuso hi treu ferro

La candidata del PP, després d'acusar l'esquerra de muntar un "circ", hi ha volgut treure ferro. En una entrevista aquest dimecres a Onda Cero, la presidenta de la Comunitat de Madrid ha explicat que la carta en qüestió, interceptada a Sant Cugat, ja és a disposició judicial. I ha reclamat que "no s'hi doni més voltes", perquè "qui fa aquestes coses busca protagonisme". La resta de rivals polítics, començant pel president espanyol Pedro Sánchez i el candidat Pablo Iglesias, s'han solidaritzat amb ella.

La candidata a la reelecció no hi vol donar "més voltes". Per aquest motiu, ha rebutjat el cordó sanitari a Vox que li ha reclamat el govern espanyol. De la mateixa manera, tampoc no s'ha compromès a signar un "pacte contra la violència i per la concòrdia", que ha proposat el candidat de Ciutadans, Edmundo Bal, a la resta de formacions madrilenyes. "És com signar que no pegarem els nens a classe", ha posat d'exemple.