Més mobilitzacions. Les organitzacions de l'Esquerra Independentista han convocat manifestacions per la Diada de l'11 de Setembre d'enguany per criticar "la nova ofensiva recentralitzadora de l'Estat i el reencaix autonomista". "El govern espanyol no té cap intenció de respectar ni el dret a l'autodeterminació ni els drets socials", ha assegurat l'agrupació, a la qual pertany la CUP, en un comunicat.

L'Esquerra Independentista també vol impugnar la taula de diàleg entre el Govern i la Generalitat, que està prevista per a la setmana del 13 de setembre, ja que la veuen com "un intent de pacificar el conflicte independentista". Aleshores, si s'acaba celebrant, les organitzacions han avisat que convocaran més mobilitzacions.

cartel manifestacion diada 11S CupCartell de l'Esquerra Independentista amb la convocatòria de les diferents manifestacions per la Diada / CUP

Sota la consigna 'La lluita és l'únic camí, ni pactes ni renúncies', l'agrupació ha convocat manifestacions a quatre punts de Catalunya: Barcelona, Girona, Reus i Lleida. A Barcelona es portarà a terme una manifestació i acte polític a la capital que començarà a la plaça Urquinaona i acabarà a la plaça Comercial. La manifestació de Reus s'iniciarà a les 19.30 al Mercat Central, la de Lleida a les 12.00 a la Plaça de la Paeria i la de Girona a les 12.00 a la plaça del Vi.

Més enllà de la CUP, l'Esquerra Independentista està formada per l'organització juvenil Arran, la Coordinadora Obrera Sindical (COS), l'organització antirepressiva Alerta Solidària i el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC).

'Neoautonomisme' passat de moda

Pel que fa a la denúncia del "reencaix autonomista", la diputada al Congrés Mireia Vehí ja va criticar el vessant neoautonomista del Govern. Vehí va assegurar que el seu partit "no fa un bon balanç" de com està avançant la legislatura i va acusar l'executiu català de no estar "fent passes cap a la sobirania i l'autodeterminació, sinó que fa neoautonomisme passat de moda".

Les manifestacions de l'Esquerra Independentista se sumen a la tradicional mobilització organitzada per l'ANC. L'Assemblea, de fet, va anunciar que també convocarà actes reivindicatius per l'1-O que s'allargaran fins al 3-O, quan recrearan a Barcelona la vaga del 2017.

Diferents manifestacions

L'ANC també va donar a conèixer la samarreta per la Diada d'enguany, que porta la imatge d'un puny tancat amb una estelada entre els dits i envoltat pel lema 'Lluitem i guanyem la independència'. A l'esquena s'hi llegeix '11-S; 1-O; Independència'.

Però aquestes manifestacions no seran les úniques: un grup antisistema anomenat Black Bloc Catalunya també celebrarà la seva pròpia manifestació per la Diada, a les 20.00 h a l'estació de França de Barcelona. Aquest grup s'inspira, com diu el seu nom, en la guerrilla urbana. El lema de la mobilització serà 'Viurem lliures o morirem'.

 

Imatge principal: La manifestació de l'Esquerra Independentista per la Diada de 2019 / Gemma Liñán