Revelat el misteri. La imatge de la samarreta de l'Assemblea Nacional Catalana d'enguany és un puny tancat amb una estelada entre els dits i envoltat pel lema "Lluitem i guanyem la independència". Això per la part del davant, a l'esquena es pot llegir: "11-S; 1-O; Independència".

samarreta assembla 2021

Assemblea Nacional Catalana

L'organització independentista ha presentat el disseny aquesta tarda al tall de Meridiana Resisteix, on han repartit bosses de tela i samarretes. Un espai emblemàtic en haver "esdevingut un dels símbols de la lluita i la resiliència de la ciutadania catalana per fer la independència", segons expliquen en un comunicat.

TUIT Assemblea

Assemblea / Twitter

Motor econòmic per l’entitat

La samarreta, aquest any d'un color vermell brillant, no només és un dels símbols de les Diades convocades per l'Assemblea, és també un motor per a l'entitat, ja que suposa una important font de finançament. Segons ells mateixos subratllen en el comunicat, la peça de vestir permet "finançar les campanyes cap a la independència i per internacionalitzar el conflicte amb l'estat espanyol".

Diada 2021

Aquest any l'Assemblea es proposa reactivar les bases independentistes per tornar a jugar la seva funció de pressió cap als partits. Per això, a principis de juliol, va anunciar mobilitzacions per la Diada d'enguany amb el suport d'Òmnium Cultural i l'Associació de Municipis per la Independència. 

Ho va fer en un acte a l'Institut Pau Claris, un dels centres on la repressió de la policia espanyola va ser més brutal durant l'1-O. Allà va explicar que, a banda de convocar la tradicional manifestació per la Diada, també en convocarà una per l'1-O, que s'allargarà fins al 3-O a través de diverses accions que encara no ha concretat.

"Volem fer valdre l'èxit i el mandat de l'1-O amb aquesta mobilització doble", va explicar la presidenta de l'Assemblea, Elisenda Paluzie. "El fet que l'1-O sigui divendres permetrà allargar les accions fins al diumenge 3-O", ha aclarit. També va detallar que el missatge i l'objectiu d'aquesta convocatòria doble serà "empoderar el poble i transmetre-li seguretat i fortalesa" i va afegir que un altre objectiu és "activar el front popular per pressionar el front institucional".

 

 

Imatge principal, samarreta de l'Assemblea per la Diada del 2021 / Assemblea