Amb el procés de vacunació força accelerat i el Govern ja plenament constituït, l'Assemblea es proposa reactivar les bases independentistes per tornar a jugar la seva funció de pressió cap als partits. És per aquest motiu que de cara a la tardor d'aquest 2021, l'entitat ha convocat mobilitzacions per partida doble amb el suport d'Òmnium i l'AMI.

En un acte celebrat aquest dijous des de l'Institut Pau Claris, un dels centres on la repressió de la policia espanyola va ser més brutal durant l'1-O, l'Assemblea ha anunciat que més enllà de convocar la tradicional manifestació per la Diada, també en convocarà una per l'1-O, que s'allargarà fins el 3-O a través de diverses accions que encara no ha concretat.

Empoderament i unilateralitat

"Volem posar en valor l'èxit i el mandat de l'1-O amb aquesta mobilització doble", ha explicat la presidenta de l'Assemblea, Elisenda Paluzie. "El fet que l'1-O sigui divendres permetrà allargar les accions fins el diumenge 3-O", ha aclarit.

Paluzie ha explicat que el missatge i l'objectiu d'aquesta convocatòria doble serà "empoderar el poble i transmetre-li seguretat i fortalesa". També ha afegit que un altre objectiu és "activar el front popular per pressionar el front institucional".

cartel diada manifestacion 1-o anc - acn

Pla tancat del cartell de l'ANC per les mobilitzacions de la Diada i l'1-O / Foto: ACN

En aquesta mateixa línia s'ha expressat el coordinador de comunicació de l'entitat, Adrià Alsina, qui també ha fet especial èmfasi en el concepte de la unilateralitat, el qual ja fa mesos que caracteritza el posicionament estratègic de l'organització.

"La idea base és remarcar que la independència és, per la seva pròpia naturalesa, un acte unilateral", ha dit tot recordant les experiències d'Eslovènia i els països bàltics que l'Assemblea va estudiar a través d'un congrés telemàtic celebrat el passat mes de maig. "L'1-O va ser una victòria del poble i la unilateralitat. Allò que no va funcionar va ser allò que va venir després", ha reivindicat.

Manifestació 11-S

La manifestació de l'11-S serà centralitzada a la ciutat de Barcelona i es basarà en una marxa que anirà de la plaça Urquinaona fins al Parlament de Catalunya. Davant de la Cambra catalana és on l'entitat té previst fer els parlaments.

recorrido diada 2021 assemblea - assemblea

Recorregut de la marxa de l'11-S / Foto: Assemblea

Aquest recorregut i el fet mateix que l'entitat dugui les bases fins davant de la institució forma part de la pressió que es vol exercir cap als partits. De fet, en el comunicat de presentació, l'entitat ja alerta que cal que la societat estigui preparada "per quan fracassi la via dialogada i/o hi hagi una sentència ferma internacional, per tal de guiar els partits i les institucions en aquest camí".

 

Imatge principal: presentació de la mobilització doble convocada per l'ANC per l'11-S i l'1-O del 2021 / Foto: ACN