A la CUP se li acaba la paciència amb el Govern. Així ho ha expressat la portaveu del partit al Congrés dels Diputats, Mireia Vehí, qui ha advertit que els cupaires augmentaran "la bel·ligerància" contra el Govern si aquest segueix amb el que ha denominat com "neoautonomisme". 

En una entrevista amb l'ACN, la diputada al Congrés ha assegurat que el seu partit "no fa un bon balanç" de com està avançant la legislatura. Vehí ha acusat l'Executiu de no estar "fent passes cap a la sobirania i l'autodeterminació, sinó que fa neoautonomisme passat de moda". A la cupaire li fa l'efecte que Esquerra Republicana (ERC) i Junts per Catalunya (JxCat) volem fer entrar Catalunya  "en una màquina del temps i tornar als anys 90 i a principis del 2000".

L'actuació fins al moment de l'Executiu català no complau la CUP, la qual ha recordat que el fet d'haver tingut una primera entesa no vol dir que aquesta actitud es mantingui tota la legislatura. Per això ha avisat que si les actuacions del Govern segueixen la línia actual, optaran per ser més bel·ligerants contra el mateix. 

"Doble joc" 

En la seva entrevista amb l'ACN Vehí ha carregat contra ERC, dels qui considera que fa "un doble joc" actuant diferent a Catalunya i Madrid. La diputada de la CUP ha assegurat que els republicans a l'Estat "miren el PSOE a veure què en treuen", un fet que per ella alimenta "una mena de comerç bipartidista". 

Vehí ha exemplificat el que considera que és el doble joc d'Esquerra amb el cas de la llei de regulació dels interins al sector públic. Al Parlament els republicans estan a favor de la llei, mentre que assegura que al Congrés s'ha vist "un canvi de criteri" en facilitar que s'aprovés un decret del govern espanyol "que va contra els interessos dels treballadors". "Ens preocupa molt aquest doble joc",

L'altre partit al Govern, JxCat, tampoc s'estalvia les crítiques dels cupaires, els quals consideren que el partit no fa passos cap a la sobirania i l'autodeterminació. Vehí ha afirmat que Junts té "una retòrica molt independentista, sense gestos al govern espanyol ni al Congrés", però els ha retret que després pactin amb la Moncloa "per la porta del darrere i en ple agost" l'ampliació de l'aeroport del Prat.

Una proposta sense canvis

Vehí ha aprofitat l'entrevista per recordar que el projecte polític de la CUP no ha canviat, els seus dos pilars segueixen sent l'amnistia i el referèndum. Respecte a la taula de diàleg ha assegurat que: "La CUP no atendrà les necessitats de la taula perquè pensa que no té sentit, la CUP vol que es voti i que el Govern posi a disposició tot el que tingui perquè es pugui votar". 

 

Imatge principal: Mireia Vehí, diputada de la CUP, en una entrevista a l'ACN / ACN