L'ex-secretària general del Partit Popular María Dolores de Cospedal ha renunciat avui al seu lloc al comitè executiu nacional de la seva formació "davant dels múltiples atacs" que ha rebut aquests dies per les converses mantingudes amb l'excomissari José Manuel Villarejo, i per "evitar que aquests atacs es facin extensius" al seu partit. Tot i això, sí que manté el seu escó al Congrés dels Diputats.

En un comunicat, Cospedal subratlla que, com ja ha "reiterat en més d'una ocasió", no ha mentit mai sobre el seu "coneixement de l'excomissari Villarejo i d'haver mantingut algunes relacions amb ell". Assegura que la relació amb Villarejo la mantenia "pensant que era la seva obligació com a secretària general per tenir tota la informació possible sobre els fets que podrien perjudicar la meva formació".

En aquest sentit, Cospedal afegeix que va actuar perquè la seva "lluita contra la corrupció sempre ha estat una prioritat" del seu càrrec al PP.

Manipulació de les cintes

Finalment, Cospedal apunta que hi ha hagut "manipulacions" amb les cintes publicades que volen oferir "una imatge distorsionada de la realitat". La dirigent del PP denuncia que s'han editat les cintes "agafant extractes" que danyen la seva imatge personal.

Des de fa una setmana, el portal Moncloa.com està publicant àudios i informació relacionada amb l'excomissari i la dirigent popular. El primer va revelar que Cospedal actuava com a enllaç amb Villarejo i aquest darrer l'informava de gravacions i investigacions policials que es duien a terme en el marc del cas Gürtel. Villarejo i Ignacio López del Hierro, el marit de Cospedal, pactaven limitar els perjudicis pel PP per la trama Gürtel i pel to de les converses es notava que la relació que tenien era propera.

Dos dies més tard, el mateix digital va avançar que Cospedal i el seu marit proposaven "feines puntuals" a Villarejo en una reunió secreta del 21 de juliol del 2009 en la setena planta de Génova 13, la seu central del PP, a la qual cosa aquest últim va accedir si se li garantia "discreció" i una sèrie de "pagaments".

Divendres passat més àudios van fer saber que Cospedal va encarregar a Villarejo investigar el seu company del PP Javier Arenas. La feina l'hi va encomanar el seu marit Ignacio López del Hierro el 21 de setembre del 2009, dos mesos després de la trobada secreta dels tres a la seu central del PP al carrer Génova de Madrid.

Els últims àudios que han vist la llum són d'aquest dilluns al matí; la secretària general del PP el 2009 va encarregar a l'excomissari que investigués les activitats i vida privada del germà d'Alfredo Pérez Rubalcaba, aleshores ministre de l'Interior. La petició, com en altres ocasions, la va fer el marit de Cospedal.

El PP demana a Delgado que dimiteixi com ha fet Cospedal

El secretari general del PP, Teodoro García Egea, ha demanat avui a la ministra de Justícia espanyola, Dolores Delgado, que amb la "mateixa rapidesa" faci com Cospedal i presenti la seva dimissió a Pedro Sánchez, després de difondre's les seves converses amb l'excomissari Villarejo.

García Egea també ha considerat que hi ha una diferència entre Cospedal i Delgado, i és que l'actual ministra de Justícia va mentir al Congrés i "al conjunt dels espanyols" sobre la seva relació amb Villarejo i ha recordat que "ara a qui li toca moure fitxa és al partit socialista i a Pedro Sánchez", i, alhora, ha afegit que s'ha d'aplicar "la mateixa vara" per a tothom. 

En una roda de premsa, García Egea ha remarcat que la decisió de Cospedal és un gest que l'"honora" i demostra que posa els interessos del partit per davant dels seus i ha insistit que la dimissió és una "qüestió personal" i la cúpula del partit no hi té "cap potestat".

El secretari general popular també ha considerat que les converses difoses "són temes del passat" en els quals l'actual direcció del partit "no té res a veure" i fan referència a una estructura "pseudopolicial" creada durant el govern del PSOE que va ser desmantellada per l'anterior president espanyol, Mariano Rajoy.