El marit de l'exministra María Dolores de Cospedal actuava com a enllaç amb l'excomissari José Manuel Villarejo i aquest darrer l'informava de gravacions i investigacions policials que es duien a terme en el marc del cas Gürtel. Això és el que revelen uns àudios als que ha tingut accés Moncloa.com que corresponen a trucades telefòniques entre Villarejo i Ignacio López del Hierro, el marit de Cospedal.

Villarejo i del Hierro havien pactat limitar els perjudicis pel PP per la trama Gürtel i pel to de les converses es nota que la relació que tenien era propera; en una ocasió fan broma: "Hemos hecho muchas maldades juntos, pero ya todas se nos han olvidado je je je".

Els àudios que ha aconseguit el citat digital són de l'any 2009, entre juny i novembre, època en que el jutge Baltasar Garzón havia ordenat les primeres detencions després de fer-se públic el cas el febrer d'aquell mateix any. 

Com es pot sentir a l'àudio, del Hierro truca el comissari per saber quins seran els futurs moviments de la policia i de la justícia en relació amb la trama Gürtel. La Moncloa.com assegura que del Hierro trucava Villarejo quasi cada setmana en busca d'informació, sempre parlant en clau i sense dir noms de persones.

Després d'una trobada on Villarejo i el marit de Cospedal van criticar el comportament de Bárcenas resecte els comandaments policials, on Villarejo va demanar que "un toque al Barbas (Rajoy) y que se tranquilice (Bárcenas) porque fíjate qué espectáculo", del Hierro torna a trucar al comissari. És la conversa que es recull al vídeo que es pot veure més amunt.

"Rubalcaba no era partidari de la línia dura"

Alfredo Pérez Rubalcaba va ser un dels instigadors de la investigació de la trama Gürtel, això és el que assegura el marit de Cospedal en una trucada a Villarejo on li diu que fonts del PP li han assegurat que la investigació de la Gürtel la va iniciar Rubalcaba, aleshores ministre de l'Interior amb José Luis Rodríguez Zapatero

La resposta de Villarejo és que Rubalcaba "no era partidari de la línia dura en la causa", suggerint que la investigació no arribaria molt lluny. "Acuérdate que cuando María Dolores [de Cospedal] habla con él, el tipo baja la presión", diu Villarejo, i del Hierro contesta "Sí".