La secretària general del PP el 2009, María Dolores de Cospedal, va encarregar al comissari José Manuel Villarejo que investigués les activitats i vida privada del germà d'Alfredo Pérez Rubalcaba, aleshores ministre de l'Interior.

Segons avança el digital Moncloa.com en un nou episodi de revelacions a partir de converses filtrades, la petició la va fer el marit de Cospedal, Ignacio López del Hierro, durant una trobada gravada pel policia avui a presó, el 21 de setembre del 2009. Prèviament, Villarejo havia apuntat que Alejandro Pérez Rubalcaba era un "punt feble" a utilitzar contra el ministre.

Es tractaria doncs d'un dels "encàrrecs puntuals", com l'episodi d'investigació a Javier Arenas, que el Partit Popular, de la mà de la número dos del seu partit, hauria encarregat extraoficialment al comissari. La feina també es va derivar de l'entrevista secreta que van mantenir De Cospedal i el seu marit López del Hierro al seu despatx oficial a la seu del PP amb el comissari Villarejo, a finals de juliol.

Sempre segons l'esmentat mitjà, el mateix Villarejo va posar la diana sobre el germà d'Alfredo Pérez Rubalcaba explicant que Alejandro Pérez Rubalcaba mantenia una relació sentimental amb la propietària de l'agència de detectius Método 3 ―responsable de l'enregistrament de la conversa entre Alicia Sánchez Camacho i la parella de Jordi Pujol Ferrusola al restaurant La Camarga, de Barcelona― i que freqüentava un conegut prostíbul de Madrid anomenat Pigmalión.

L'ombra de Juan Guerra

Segons les converses filtrades, Villarejo va recordar l'exemple de Juan Guerra, germà d'Alfonso Guerra, que va ser utilitzat en el seu moment per orquestrar campanyes contra el PSOE, assegurant que Alejandro utilitzava el nom del seu germà per aconseguir favors. A més, Villarejo considerava que Alfredo Pérez Rubalcaba era el responsable polític de la investigació del Cas Gürtel, que posava contra les cordes el PP.