María Dolores de Cospedal i el seu marit, Ignacio López del Hierro, van proposar al comissari José Manuel Villarejo que els fes "feines puntuals" en una reunió secreta del 21 de juliol de 2009 en la setena planta de Génova 13, la seu central del PP, al que aquest últim va accedir si se li garantia "discreció" i una sèrie de "pagaments".

Segons avança moncloa.com, a partir de converses filtrades, l'ara excomissari a la presó va assegurar en la trobada que als anys vuitanta va estar a l'"embrió" de la Brigada d'Assumptes Interns i va col·laborar en investigacions com la del cas Nani, però que sempre va tenir el "cor" del costat del PP.

Villarejo, després d'explicar algunes de les seves activitats, com la petició que li fes el ministre de l'Interior José Luis Corcuera (PSOE), l'any 1992, de fer "informes", assegura a la parella formada per Cospedal i López del Hierro que té "la cartera en un costat i el cor en l'altre", perquè "sempre que governeu vosaltres [el PP] no he guanyat diners, però sempre que hi ha el PSOE, com són tan desastres, que sempre m'encarreguen coses".

Al final de la trobada, López del Hierro els proposa "reciclar" tots les qüestions que han sorgit en una llarga conversa on es va parlar de la Gürtel, Bárcenas i el Bigotes. És llavors quan Cospedal i el seu marit pregunten al comissari si està disposat a fer "feines puntuals" per al PP.

Villarejo va accedir a la petició però va insistir en la necessitat de mantenir màxima "discreció", ja que és "fonamental" per portar a terme els encàrrecs que se li puguin fer. "No et preocupis per això, ni et preocupis", li contesta Cospedal segons els àudios filtrats.

La llavors secretària general del PP admet que la discreció també és important per a ella perquè en cas contrari "també em vindria a baix, seria absurd". La reunió va durar uns tres quarts d'hora i els tres es van emplaçar per a altres trobades en el futur.

Els audios de la reunió Villarejo-Cospedal

En el primer dels audios, Villarejo asegura que va ser el ministre Corcuera qui li va encarregar fer"informes" al marge de la seva tasca  policial.

Àudio on Villarejo reconeix que el seu "cor" està amb el PP i insinua que a aquest partit no li cobraràperls serveis, cosa que sí que fa amb el PSOE.

Seguidament, Villarejo explica a Cospedal que va estar en la gestació del cas Gürtel i que va passar informació a Arturo González Panero, alias ‘el albondiguilla’, posteriorment un dels imputats per la trama Gürtel.

En el següent tram de la conversa, Villarejo revela que “el segon” en la investigació de Gürtel, José Luis Olivera -aleshores cap de la UDEF- “és un ome nostre", és a dir, pròxim al PP.

Poc després apareix l'extresorer del PP, Luis Bárcenas. Villarejo dóna per fet que serà imputat.

Villarejo apunta poc després l'existència d'un pen drive "mortal", perquè conté informació del cas Gürtel que pot implicar molta gent.

"Al famós pen drive hi ha de tot?", pregunta Cospedal, i Villarejo respón: "hi ha molta teca".

A més, el comissari avança a Cospedal i López del Hierro que la Fiscalia Anticorrupció ha demanat un informe sobre la relació de regals que van fer les empreses de Correa y Álvaro Pérez, ‘el Bigotes’, a polítics de València.

Finalment arriba la proposta per fer "feines puntuals" pel  PP.