El bus d'Hazte Oír amb Pedro Sánchez com a Adolf Hitler arriba a Barcelona, com a part de la seva gira arreu de l'estat espanyol. El vehicle de la plataforma ultra serà presentat aquest dimecres al migdia a plaça Catalunya i recorrerà els principals carrers de la ciutat, amb l'objectiu de "denunciar la tramitació de la llei d'amnistia i la deriva totalitària del president del govern espanyol". L'última vegada que un autobús de l'entitat ultradretana va intentar entrar a la capital catalana, els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana van immobilitzar-lo

"Volem que també a Barcelona, igual que a Madrid i altres ciutats d'Espanya, la gent sàpiga en què s'està convertint Pedro Sánchez en la seva ànsia de poder. La llei d'amnistia, tal com adverteixen el CGPJ i totes les associacions de jutges, suposa un greu atemptat contra la democràcia, a l'estat de dret i a la igualtat dels espanyols davant la llei", han assenyalat Hazte Oír en una nota de premsa aquest dimarts. Així, l'autobús farà voltes (si pot) per la ciutat i repartirà exemplars del llibre Proyecto Sánchez. Cal recordar que el vehicle porta retolats els lemes "Sánchez dictador", "Sánchez traïdor" i "PSOE (Pedro Sánchez Odia Espanya)", amb la imatge del president del govern espanyol caracteritzat com a Hitler.

El fracàs d'Hazte Oír

La plataforma ultra s'ha fet coneguda pels seus autobusos decorats amb imatges antifeministes i trànsfobs, entre altres. Amb tota la polèmica al voltant de les negociacions del PSOE amb els independentistes catalans, Hazte Oír va tornar a escena amb una caravana de vehicles a Madrid durant les protestes a Ferraz. Tot seguit, van estrenar l'autobús que ara arriba a Barcelona: els lemes són els mateixos, amb la novetat del mitjà i la imatge del dictador alemany. Però aquí es queda la cosa: molt soroll per no res. I és que l'entitat ultradretana va fer una crida a conductors de tot l'Estat per desplaçar-se a Madrid el mateix dia de la investidura de Sánchez, sense cap mena d'èxit. Què ha d'aconseguir Hazte Oír si Vox no és capaç d'arreplegar més que uns centenars de persones a Ferraz?

La comparació és encertada, ja que la plataforma ultra no deixa de ser un satèl·lit del partit de Santiago Abascal. De fet, l'equiparació de Sánchez amb Hitler ja la va fer servir el líder de Vox al Congrés dels Diputats, durant el debat d'investidura. Davant d'això, la presidenta de la cambra baixa, Francina Armengol, va haver de cridar-li l'atenció i va començar una picabaralla entre la líder socialista i l'ultradretà. Els diputats de la formació d'extrema dreta van abandonar l'hemicicle per anar a muntar un xou a una manifestació, també sense gaire èxit.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!