Hazte Oír se suma a l'ofensiva espanyolista contra l'amnistia i el pacte d'investidura de Pedro Sánchez amb l'independentisme. L'organització d'extrema dreta i ultracatòlica ha tret a passejar aquest dilluns una caravana formada per tres vehicles il·luminats amb pantalles als laterals per mostrar el rebuig al president en funcions del govern espanyol. Les furgonetes mostren imatges de Sánchez acompanyat del president a l'exili, Carles Puigdemont, així com els lemes 'Sánchez traïdor' i 'És l'hora dels espanyols'. Els vehicles s'han deixat veure pels carrers de Madrid, ciutat que ha encapçalat les protestes contra l'amnistia acordada pel líder socialista amb els independentistes.

Precisament, aquest dilluns centenars de persones s'han tornat a afegir a una nova jornada de protestes, l'onzena des que es van començar a convocar, contra els pactes del PSOE amb els independentistes i la llei d'amnistia, que precisament s'ha registrat aquesta mateixa tarda al Congrés dels Diputats.

El PSOE ha registrat la llei d'amnistia aquest dilluns pocs minuts abans de les sis de la tarda al Congrés dels Diputats, segons consta a la intranet del Registre de la cambra baixa. Tot i que volien que la norma tingués la signatura de tots els grups que donen suport a la investidura de Pedro Sánchez (Sumar, Junts, ERC, Bildu, PNB i BNG), els socialistes han tirat pel dret davant la falta d'acord amb la resta de formacions. Es tracta d’una llei, avançada per ElNacional.cat, que assegura que millorarà la “convivència” a Catalunya i que preveu perdonar una setantena de policies espanyols encausats pel Procés a banda de centenars d’independentistes. El ministre de la Presidència, Félix Bolaños, en donarà els detalls a partir de les 7 de la tarda. Es tracta del mateix text acordat pel PSOE i Junts i remès a la resta de grups aquesta passada matinada.

El sindicat de Vox i el PP s'abraonen contra l'amnistia

Els atacs de la dreta política contra l'amnistia han arribat a noves dimensions aquest dilluns, quan s'ha començat a conèixer els detalls de la llei que ha de ser una mesura de gràcia per als líders independentistes vinculats al procés. El sindicat Solidaridad, vinculat a l'extrema dreta de Vox, ha convocat per al divendres 24 de novembre una vaga general en defensa de la unitat d'Espanya i per mostrar el seu rebuig a la futura llei d'amnistia i als pactes del PSOE per a la investidura —malgrat que el Ministeri de Treball del govern espanyol només permet que els agents socials reconeguts com a majoritaris puguin convocar una vaga general, un terreny delimitat a UGT i CCOO per ser els sindicats més representatius en l'àmbit estatal. I mentrestant, el grup del Partit Popular Europeu a l'Eurocambra ha sol·licitat formalment la celebració d'un ple sobre l'amnistia la setmana que ve. Segons els populars, el debat s'emmarca en el risc de l'estat de dret a Espanya i volen deixar clar que "no és negociable a la Unió Europea". "No pot ser simplement sacrificat per obtenir els vots necessaris per formar una majoria de govern", han dit els populars en un comunicat.