Novetats a la manifestació ultra que des de fa 18 dies es convoca prop de la seu del PSOE a Madrid, al carrer Ferraz. Aquest dilluns la policia espanyola ha impedit que els manifestants tallessin el trànsit al·legant que la manifestació era il·legal perquè no havia estat comunicada, informa l'agència Europa Press. Com va passar diumenge, aquest dilluns la concentració ha comptat amb escassa participació, cosa que ha permès que la policia mantingués els concentrats a les voreres sense deixar-los tallar el trànsit. Desenes de persones s'havien aplegat a les vuit de la tarda amb banderes espanyoles. Alguns manifestants, en veure's impedits de fer la manifestació a Ferraz, feien crides a anar a la Moncloa, on dissabte ja hi va haver una protesta espontània. 

Els manifestants han mantingut la seva posició a les voreres cridant les consignes habituals en aquestes concentracions, amb insults i contra el president del govern espanyol i el president català a l'exili, Carles Puigdemont. També s'han vist alguns cartells ofensius amb Sánchez i Puigdemont com a protagonistes. S'han viscut alguns moments de tensió entre la policia i alguns manifestants, que es queixen de rebre un tracte inapropiat.

 

 

La cara més violenta contra l'amnistia

Les manifestacions de Ferraz cada vespre han estat les més radicals i violentes de les que s'han fet contra l'amnistia amb la presència de grupuscles feixistes o fins i tot neonazis. Aquesta protesta ha estat promoguda a les xarxes socials per perfils d'ultradreta i també per l'extrema dreta de Vox. Han estat diversos els dies en què les manifestacions han acabat amb càrregues policials i detencions.

Les protestes, que s'han caracteritzat per ser plataforma d'expressió de proclames xenòfobes, racistes, masclistes, homòfobes i transfòbiques, han estat promogudes amb la voluntat de convertir-les en una mobilització permanent, però l'assistència poques vegades ha superat les 2.000 persones. El dia de més afluència es va calcular una participació de 8.000 persones.

Manifestacions enquistades?

Les protestes contra la llei d’amnistia podrien enquistar-se. Entitats espanyolistes ja estan planejant accions pel dia en què el Congrés dels Diputats voti i aprovi la llei d'amnistia, que deslliurarà els independentistes de les causes penals vinculades a l’1-O. Segons ha publicat el diari digital The Objective, diverses entitats estan dissenyant una protesta —segons el diari “pacífica”— que consistirà a rodejar el Congrés per tal de manifestar-se contra la llei que ha pactat el PSOE amb Junts i ERC. La voluntat, segons els seus organitzadors, és aplegar unes 200.000 persones, impedir que Pedro Sánchez entri al ple del Congrés i provocar que la Guàrdia Civil hagi d'obrir un passadís perquè els diputats desfilin entre la massa de manifestants. L'objectiu final és aconseguir una imatge d'impacte que faci "la volta al món".

La redacció d'ElNacional.cat està treballant per ampliar aquesta informació. Per llegir l'última hora de la notícia, actualitza la pàgina.