"Marxem juntament amb el poble espanyol", ha anunciat el líder de Vox, Santiago Abascal, al final de la seva intervenció al debat d'investidura de Pedro Sánchez. A continuació, acompanyat de la resta de diputats del partit, ha abandonat el Congrés dels Diputats per dirigir-se a la manifestació ultra. Envoltats de càmeres, els representants de Vox han protagonitzat un xou mediàtic, caminant en formació per la plaça de les Cortes fins al lloc de la concentració, a la plaça Neptuno. Allà, els manifestants han rebut Abascal amb gran excitació, lloant-lo entre crits de "presidente" i "orgullo nacional", a banda del clàssic "Viva España".  

🔴 Debat d'investidura de Pedro Sánchez, DIRECTE | Última hora al Congrés dels Diputats 
 

🔴 Manifestació a Madrid contra la investidura de Pedro Sánchez, DIRECTE
 

L'arribada dels ultradretans, probablement ha estat el moment àlgid de la concentració ultra, que s'havia desinflat després de l’hora de dinar. En el moment de fer un mos, una cinquantena de persones a tot estirar s’han quedat al cordó policial situat a la plaça Neptuno, on l’Atlètic de Madrid celebra els seus títols. A partir de les sis de la tarda, la concentració ha augmentat tímidament coincidint amb el discurs del líder de Vox, Santiago Abascal, des de l’interior del ple, on ha acusat el candidat socialista de perpetrar un “cop d’estat” tal com va fer Adolf Hitler. L’únic moment que ha encoratjat el poc més d’un centenar de persones que s’han mantingut a Neptuno ha estat la intervenció d’Abascal. En aquell moment, un grup de persones ha activat un megàfon que han connectat a un mòbil i que els ha permès escoltar íntegrament les dissertacions d’Abascal. A crits de “presidente”, l’han aplaudit de forma arrauxada quan ha acabat de parlar a la cambra baixa, per bé que han xiulat amb molta força la interrupció de la presidenta del Congrés, Francina Armengol. Els més actius eren uns joves que onejaven banderes de Revuelta, l’organització juvenil de l’òrbita de Vox.

 

 

També s’ha fet notar una pancarta horitzontal de grans dimensions on es llegiaNo habrá paz para los traidores. La concentració ha anat acompanyada en tot moment de la carrossa d’Hazte Oír, que ha aparcat en un altre extrem de la plaça Neptuno i que anava serigrafiada amb les fotografies de Pedro Sánchez i Carles Puigdemont, a qui titllen de traïdors. De fet, un dels vehicles porta impresa una imatge del president en funcions vestit com si fos Adolf Hitler i cada cop que passa exalta els ànims dels manifestants. Amb el passeig del Prado en ple funcionament, alguns cotxes i motos que circulaven per aquesta artèria madrilenya han fet sonar el clàxon per encoratjar els manifestants.

 

La concentració de Neptuno està comunicada per Hazte Oír i, segons la delegació del govern central a la Comunitat de Madrid, pels volts del migdia ha arribat a congregar mig miler de persones. Els manifestants s’han situat des de mig matí davant el cordó policial que impedeix entrar a la zona acordonada per la policia a la qual no es pot accedir sense autorització. Tot i els càntics —que són els mateixos que es reprodueixen cada nit a la seu del PSOE, al carrer Ferraz— no s’han registrat incidents i la concentració transcorre sense problemes.

La consigna a partir d’aquest vespre és traslladar la mobilització al carrer Ferraz, on fa dotze dies que s’hi troben milers de persones. A excepció d’alguns dies, aquest reguitzell de manifestacions ha acabat amb aldarulls, escenes de tensió i violència, i desenes de detinguts.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!