Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona han aturat l’autobús transfòbic d'Hazte Oír que fa propaganda contra la Llei Trans. L'associació d'extrema dreta vol passejar per la capital catalana un autobús amb lemes com "les niñes no existeixen", "no a la mutilació infantil" o "les dones no tenen penis", mostrant així el seu rebuig de la tramitació de la Llei Trans. Segons explica l'organització en un comunicat, la nova norma que vol tramitar el govern espanyol deixa "desprotegits principalment els nens i les dones davant greus abusos com són la mutilació dels seus genitals, l'hormonació i l'esterilització".

hazte oir

Hazte Oír ha compartit en una piulada una imatge del vehicle aturat a plaça Espanya i dels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana revisant papers: "Aquest matí a Barcelona ens han bloquejat el recorregut del Bus de la Veritat. Però continuarem intentant que a tothom li arribi el nostre missatge". L'associació també ha enviat un missatge a l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, preguntant si "aquesta és la llibertat que promou". El vehicle està aturat perquè els agents hi facin les comprovacions necessàries per determinar si els missatges comporten un delicte d'odi. Hazte Oír tenia previst fer circular l'autobús fins a les 14 h i després havia de repartir tríptics a l'Arc de Triomf.

Manifestació contra la Llei Trans

Hazte Oír denuncia que amb l'anomenada Llei Trans una vegada que estigui en vigor, els menors podran exigir que se'ls apliquin "cirurgies irreversibles que afecten els seus genitals per tota la vida. A més --continua el text-- en el projecte legislatiu del president Pedro Sánchez i de la ministra d'Igualtat, Irene Montero, no es reconeix el sexe biològic, per la qual cosa cadascú decidirà el que vol ser quan li vingui de gust. Al DNI i en tota la seva activitat com a ciutadà", han explicat des de HazteOir.org. L'autobús porta també un codi QR que enllaça al web StopLeyTrans.org, on s'inclou informació sobre les conseqüències d'aquesta llei i a més s'anuncia la manifestació que la plataforma ha organitzat per al proper 11 de novembre amb la participació de metges, especialistes i "víctimes" de la ideologia de gènere.

Podemos pressiona

Podem va reclamar aquest dilluns al PSOE que recapaciti i retiri les seves esmenes a la Llei Trans, a més de criticar la seva "aliança" amb el PP per intentar tombar les seves propostes d'habitatge als Pressupostos Generals de l'Estat (PGE). En roda de premsa, el coportaveu estatal Javier Sánchez Serna va recalcar que la normativa trans que impulsa el Ministeri d'Igualtat ha de seguir el seu "curs normal" perquè suscita el consens del col·lectiu d'acord amb les seves reivindicacions històriques i ser "aprovada a finals d'any", perquè a més es va acordar al si de l'Executiu. Sobre això, va admetre que tota norma és "susceptible" de ser millorada en el tràmit parlamentari però en la "direcció" d'avançar i reconèixer drets.

Per tant, van demanar al PSOE, amb qui manté comunicació constant, que desisteixi de les modificacions plantejades en el text i que la seva formació "no deixarà anar la mà" al col·lectiu i "molt menys" als menors trans. I és que el Grup Parlamentari Socialista va registrar un paquet d'esmenes en què pretén que els menors de 12 a 16 anys necessitin l'aval judicial per poder canviar el nom i el sexe al Registre Civil, una exigència que el text actual contempla únicament per als menors de 12 a 14 anys. D'aquesta manera, busca limitar l'autodeterminació de gènere en els menors de 16 anys amb l'objectiu de "reforçar les garanties" per a aquest tram d'edat d'acord, segons han explicat, de l'interès "superior del menor".