El PSOE s'anota un altre punt per l'aprovació in extremis de les mesures anticrisi. El ministre de la Presidència, Félix Bolaños, ha celebrat aquest dissabte des de Madrid que el govern espanyol "no hagi perdut cap votació durant la legislatura" i ha defensat que "així continuarà". Així, l'executiu de Pedro Sánchez no veu en perill la legislatura després que els republicans rebutgessin el decret anticrisi al Congrés, que es va convalidar per la mínima gràcies als vots d'EH Bildu, i advertissin que el seu suport ja no està garantit després de l'escàndol del CatalanGate. D'aquesta manera s'ha expressat Bolaños en declaracions als periodistes recollides per l'ACN en un acte per commemorar el 50è aniversari de la mort de Clara Campoamor a l'Ateneu de la capital espanyola. Amb relació a l'espionatge a l'independentisme, el ministre ha defensat que el govern espanyol "no té res a ocultar" i que "s'aclariran els fets". "Quan hi ha dificultats, el govern espanyol treballa amb diàleg", ha defensat.

El govern resisteix

Malgrat vantar-se de no haver perdut cap votació durant la legislatura i celebrar que el paquet de mesures hagi tirat endavant "tal com el va aprovar el Consell de Ministres", el ministre no ha pogut amagar que en més d'una ocasió l'èxit ha vingut acompanyat de majories molt escasses o directament fruits d'un error humà. En aquest sentit, Bolaños ha retret al PP que no li importi "fer mal a la gent" amb el seu vot en contra al decret per pal·liar les conseqüències econòmiques de la guerra. "Han perdut el nord", ha asseverat Bolaños en declaracions recollides per Europa Press. El ministre també ha lamentat que el PP ja va perdre el nord amb el seu anterior líder, Pablo Casado, i "el continua perdent" amb el nou, Alberto Núñez Feijóo, ja que considera "incomprensible" el seu vot en contra el decret esmentat.

CatalanGate

"El govern espanyol no té absolutament res a ocultar, esclarirem els fets", ha apuntat Bolaños sobre el CatalanGate. Igualment, ha assegurat que l'Executiu intentarà que s'aclareixi el succés en la Comissió de Secrets Oficials que, ha defensat està construïda de manera "parlamentàriament impecable", amb la presència d'un representant de cada grup parlamentari. D'altra banda, ha qualificat d'"acte de partit" la intervenció del divendres de la secretària general de Podemos i ministra de Drets Socials, Ione Belarra, que va demanar responsabilitats polítiques pel cas Pegasus. Belarra també va incloure una crítica a la ministra de Defensa, Margarita Robles, encara que no la va citar durant el seu discurs.