Els resultats electorals a Andalusia, amb una derrota històrica del PSOE on fins ara era un dels seus feus més emblemàtics, encara porten cua. Per un costat, al PP estan eufòrics i de ressaca per la seva també històrica majoria absoluta, i ja veuen a Feijóo instal·lant-se a La Moncloa, demanant a Sánchez que avanci les eleccions generals que s'haurien de celebrar a finals del 2023 perquè aquests comicis, diuen, demostren que la societat espanyola vol un canvi. Mentrestant, els ànims són ben diferents al PSOE, amb una direcció general que li treu importància als resultats del diumenge, mentre que els barons que governen en algunes de les autonomies, sobretot en la que el PP té més possibilitats de prendre'ls la presidència, estan molt més preocupats i demanen al seu partit que vagi més enllà i reflexioni com s'ha arribat a aquesta situació per poder-ho evitar. Entre els culpables que assenyalen hi ha, segons El Independiente, el mateix Pedro Sánchez. Per això, i davant una campanya electoral al horitzó per les autonòmiques i municipals del maig del 2023, demanen que el president del govern espanyol, que hauria de ser un actiu, no es passegi per les seves regions, ja que en lloc de captar vots, espanta possibles electors per la seva gestió del govern de coalició en un context de crisi econòmica, amb el preu de la llum que no baixa, la inflació molt elevada i la gasolina que podria arribar als 3 euros el litre aquest mateix estiu. 

L'Aragó 

Entre els més preocupats hi hauria Javier Lambán, president socialista de l'Aragó que li ha donat un parell de maldecaps aquesta legislatura al govern espanyol, sobretot per les crítiques al COE arran d'una possible candidatura conjunta amb Catalunya als Jocs d'Hivern 2030 que finalment ha quedat descartada. Ahir va exigir una "reflexió profunda per part de tots els actors", més enllà dels seus companys andalusos i defensa que "la política espanyola cada cop tendeix més a la centralitat i es valora la transversalitat i l'acord". Cal tenir en compte que l'Aragó és una de les zones d'Espanya on més crua serà la batalla entre socialistes i populars per prendre la presidència de l'autonomia. 

Astúries 

Des d'Astúries, Adrián Barbón també s'ha volgut destacar amb els resultats desastrosos, no només del PSOE sinó de tota l'esquerra en general. En presentar-se per separat, han aconseguit deu escons menys que a les últimes legislatures, i només el PP ja té més vots i representació que els tres partits d'esquerres junts. "Es deixen pel camí centenars de milers de vots. Igual que el PSOE d'Andalusia, han de fer una reflexió seriosa i rigorosa, també ells", ha reflexionat en referència a Unidas Podemos i altres formacions similars: "Tots els que perdin unes eleccions han de ser crítics". 

País Valencià 

Ximo Puig, envoltat en una crisi de govern al País Valencià per la imputació de la vicepresidenta Mònica Oltra i enmig de les seves peticions perdescentralitzar les institucions de l'Estat, creu haver trobat el motiu de la majoria absoluta del PP a Andalusia: "Han optat per l'estabilitat, per tenir un govern potent a l'hora de fer front a les transformacions que està en marxa", i ha demanat a Juanma Moreno que col·labori amb ell per fer un nou front comú per demanar un nou finançament autonòmic