Al Partit Popular aquest matí s'han aixecat de ressaca per la gran victòria a Andalusia, amb un Juanma Moreno que podrà governar per majoria absoluta, esborrant del mapa a Ciutadans i situant en la irrellevància a Macarena Olona i Vox, mentre que s'ha constatat la desfeta de l'esquerra, tant del PSOE com de la resta de partits, dividits en dues formacions que han empitjorat els seus resultats respecte a les últimes eleccions, quan es van presentar juntes. Ara, amb aquest escenari, a Gènova estan eufòrics (va sortir abans a celebrar el resultat Cuca Gamarra a Madrid que el mateix Moreno a Sevilla) i ja demanen a Pedro Sánchez que assumeixi la derrota al que era un feu històric molt vinculat al socialisme, i convoqui eleccions generals. 

Així ho ha plantejat aquest matí el vicesecretari de Coordinació Autonòmica i Local del PP, Pedro Rollán, després de la victòria popular a Andalusia i ha mirat directament als barons socialistes, a qui corresponsabilitza de la situació del seu rival polític perquè cap "ha aixecat la veu per dir prou".  Concretament, ha assegurat que és "obvi" que el PSOE ha aconseguit un resultat de desafecció política, perquè, considera, el govern espanyol ha enganyat a tothom "llançant-se als braços d'ERC, EH Bildu i Junts" per mantenir el president Pedro Sánchez a La Moncloa. En aquest context, el PP ha demanat que s'avancin les eleccions generals. Segons ell, existeix l'eco del clamor de la societat espanyola que "no pot aguantar ni un dia més" el govern de Pedro Sánchez, ja que es mou per "interès propi en lloc de resoldre problemes". 

Vox, massa expectatives 

Els resultats de les eleccions plantegen si amb l'estratègia de Moreno, que s'ha negat a dir durant tota la campanya si tenia la intenció de pactar amb els ultres, el PP ha sigut capaç de frenar Vox. Tot i que Macarena Olona ha tret dos escons més que en les últimes eleccions autonòmiques, ha perdut suports respecte a les generals i no tindran cap rellevància a l'hora de conformar el govern autonòmic. En aquest sentit, creu que els d'Abascal han "avançat expectatives" i van posar un "preu molt elevat" a la seva representació, exigint ser al govern encara que al PP només li faltés un escó per la majoria absoluta, quelcom que hauria pogut mobilitzar al electorat per evitar que es depengués de Vox. 

També s'ha fet ressò del fet que Adriana Lastra, vicesecretaria general del PSOE, assegures que la victòria del PP es deu als diners que han arribat a Andalusia gràcies als fons covid entregats pel govern central a totes les autonomies. Creu que són unes paraules desafortunades i que els socialistes no accepten la realitat. Per tot plegat, s'ha dirigit directament a Pedro Sánchez, a qui ha exigit que "deixi la supèrbia" i que accepti el pla econòmic que ha plantejat el PP.