Eufòria en el PP amb els resultats en les eleccions d'Andalusia, amb els que es veuen més a prop que mai de la presidència del govern espanyol i amb Alberto Núñez Feijóo instal·lant-se al Palau de la Moncloa. Així ho ha expressat el coordinador general del PP, Elías Bendodo, que veu la majoria absoluta que ha collit Juanma Moreno Bonilla a Andalusia com un "pas decisiu i ferm perquè Pedro Sánchez surti de la Moncloa". A més, creu que un resultat similar es pot aconseguir en unes de generals, ja que, segons ha subratllat, en la cita electoral de diumenge s'ha demostrat que el PP "no té sostre".

 

Així s'ha pronunciat en una roda de premsa a la seu del PP després de la reunió del comitè de direcció del partit que ha presidit Alberto Núñez Feijóo i que s'ha centrat a analitzar gairebé de forma monogràfica el resultat en els comicis d'aquest diumenge. En aquestes eleccions, Juanma Moreno va aconseguir un incontestable triomf amb 58 diputats i més d'1,5 milions de vots que li garanteixen una folgada majoria absoluta davant un PSOE que va registrar el seu pitjor resultat històric amb 30 escons. Després de subratllar que els ciutadans ja veuen en el PP l'"alternativa" a l'Executiu de PSOE i Unidas Podemos, ha destacat que els resultats a Andalusia suposen un pas endavant perquè "torni la serietat, la bona gestió, l'experiència i la política de sentit comú que encarna Feijóo" al govern espanyol.

Pivotar cap a l'esquerra

A més, el coordinador general del PP ha indicat que les dades a Andalusia són també un exemple que "quan el PP treballa amb unitat és imbatible", quelcom que sona com un retret a la crisi interna que es va viure a finals de febrer entre Isabel Díaz Ayuso, que ha felicitat Moreno per la seva victòria, però no ha volgut canviar d'estratègia contra Vox encara que la de l'andalús ha resultat més exitosa, i Pablo Casado. "El PP sempre va guanyar unit i centrat", ha manifestat, subratllant que el seu partit "des del centre treu grans resultats" i ha afegit que el PP "ha de tenir sempre un peu en el centre i amb l'altre peu pot pivotar a dreta i esquerra".

Després de ressaltar que el PP està "preparat i activat" per afrontar unes eleccions generals, Bendodo ha assenyalat que el resultat del partit a Andalusia ha demostrat a més que el PP "no té sostre". "Si el Partit Popular és capaç de treure majoria absoluta, el PP a Espanya no té sostre", ha postil·lat. En el cas de Vox, el 'número tres' de PP ha indicat que serà el partit de Santiago Abascal el que haurà d'explicar per què ha tret un resultat inferior a què esperaven. Al seu entendre, a les campanyes electorals cal saber controlar les "expectatives", després que aquesta formació hagués apuntat a més d'una vintena de diputats i al final hagi aconseguit 14, només dos més que el 2018.

Avançament electoral?

Abans que es pronunciarà Bendodo, a Gènova ja demanaven a Pedro Sánchez aquest matí que assumeixi la derrota en el que era un feu històric molt vinculat al socialisme, i convoqui eleccions generals. Així ho ha plantejat el vicesecretari de Coordinació Autonòmica i Local del PP, Pedro Rollán, després de la victòria popular a Andalusia i ha mirat directament als barons socialistes, a qui corresponsabilitza de la situació del seu rival polític perquè cap "no ha aixecat la veu per dir prou". Concretament, ha assegurat que és "obvi" que el PSOE ha aconseguit un resultat de desafecció política, perquè, considera, el govern espamyol ha enganyat tothom "llançant-se als braços d'ERC, EH Bildu i Junts" per mantenir el president Pedro Sánchez a La Moncloa.