L'ANC ha deixat en evidència el president espanyol, Pedro Sánchez, i li ha recordat on estan ara els piolins, en al·lusió a l'espionatge del govern espanyol amb el programa Pegasus a polítics, advocats i professionals catalans. "Pedro Sánchez no necessita enviar piolins a estomacar-nos, perquè els té asseguts al despatx espiant-nos els mòbils. Recordem que pràcticament la totalitat dels atacs rebuts amb Pegasus pel cas CatalanGate, han estat durant el govern del PSOE", ha afegit.

Sánchez s'ha intentat presentar avui com a més dialogant que el PP amb Catalunya, amb l'argument que ell no hi ha enviat piolins (policies antiavalots de reforç) sinó que va portar la selecció espanyola de futbol a Cornellà. "Vostès enviaven piolins a Catalunya i amb nosaltres la selecció espanyola juga allà sense cap mena de problema". Aquestes declaracions de Sánchez en el ple del Congrés dels Diputats, per il·lustrar com han canviat, diu ell, les coses d'ençà que a Espanya hi governa el PSOE en lloc del PP pel que fa a les relacions amb Catalunya, ha provocat la ira del sindicat JUPOL. Aquest és el majoritari en el Consell de la Policia, i per al·lusions, ha publicat primer una piulada i després un comunicat on han manifestat el seu "profund malestar"  per les declaracions de Sánchez. Concretament, han denunciat que el president del govern espanyol s'hagi referit als policies que la Moncloa va enviar a Catalunya per intentar evitar, sense èxit, el referèndum de l'1-O, com a piolins, un sobrenom que es van guanyar pel fet que estaven allotjats en un vaixell al port de Barcelona decorat amb dibuixos animats, entre els quals el popular ocellet Piuet. JUPOL es refereix a ells com "els agents de la Policia Nacional que l'octubre de 2017 van acudir a Catalunya per garantir el compliment de la Llei durant el referèndum il·legal del 1-O". 

Mentrestant, el president Quim Torra i l'exvicepresident del Parlament Josep Costa han formalitzat un recurs contenciós administratiu davant del Tribunal Suprem contra el president del govern espanyol, i l'executiu espanyol per haver estat espiats amb Pegasus en el marc del CatalanGate. A principi de mes, tots dos ja van iniciar els tràmits per actuar contra el govern espanyol i Sánchez davant el Suprem, amb una demanda de protecció de drets fonamentals. Ara, 10 dies després de presentar aquest requeriment, del qual no han tingut "a hores d'ara cap resposta de la presidència ni del govern espanyol", fan el segon pas per aconseguir, detallen els afectats en un comunicat, "una condemna de l'Estat espanyol per vulnerar els drets fonamentals" als tribunals europeus.