Alguns dels 600 policies espanyols, coneguts com a piolins, que el ministeri de l'Interior ha enviat a Catalunya amb motiu de la Diada i la commemoració de l'1-O s'han queixat a través d'un sindicat policial de "l'amuntegament" de lliteres on han de dormir a la caserna del Bruc, a Barcelona.

UFP, un dels sindicats policials, ha mostrat en el seu compte de Twitter diferents fotografies de les instal·lacions on es troben els antiavalots mobilitzats pel govern espanyol des de diferents punts d'Espanya. "Vergonyosa situació d'amuntegament a la qual Interior sotmet els nostres companys de la UIP desplaçats Catalunya per la Diada", assenyala UFP en una sèrie d'anotacions, on mostra imatges de les lliteres on descansen agents d'unitats de Saragossa i la Corunya.

 

En concret, es queixen de les "deplorables, ruïnoses i tercermundistes" instal·lacions de la caserna del Bruc. "Fins a 40 persones en un mateix habitacle o espais molt reduïts amb fins a 10 lliteres i limitats lavabos compartits", critiquen que hi ha, i assenyalen que en alguns casos hi ha lliteres "amuntegades als passadissos". Des de la UFP se sol·licita que canviïn aquestes condicions laborals "indignes d'uns professionals encarregats de vetllar per l'ordre constitucional".

Per la seva banda, l'Associació Unificada de Guàrdies Civils (AUGC) ha retret al ministeri de l'Interior que "repeteixi l'error" del seu antecessor en el càrrec en retenir a Catalunya agents als quals se'ls havia autoritzat el trasllat, sense compensació ni marge per planificar la seva situació familiar. Tant els policies com els guàrdies civils asseguren que no permetran que es repeteixin les condicions en les quals van pernoctar els pìolins fa un any, quan el llavors ministre Juan Ignacio Zoido va utilitzar vaixells turístics per allotjar als 6.000 agents mobilitzats per intentar impedir el referèndum de l'1-O.