Si ahir era el torn de Barcelona, avui l'ANC ha portat la seva veu a Europa i a Amèrica. En el context de la campanya internacional Make a Move, l'entitat sobiranista ha organitzat manifestacions a Brussel·les, Copenhagen, Berlín, Londres, Boston i a ciutat de Mèxic.  

La concentració de Brussel·les, que s'ha celebrat avui al migdia davant la Gare Centrale convocada per les ANC de Luxemburg, els Països Baixos i Bèlgica, ha reivindicat que el dret a l'autodeterminació "no és delicte". Hi han participat l'exconseller de Salut, Toni Comín i l'exconseller de Cultura Lluís Puig.

Unes 200 persones, segons les estimacions de la policia belga, han exhibit estalades i pancartes que demanaven l'alliberament immediat dels presos. 

Comín ha emplaçat a la ciutadania que el dia que es conegui la sentència del judici al procés la ciutadania es mobilitzi "amb molta més intensitat" que en la manifestació de dissabte a Barcelona i en la vaga prevista pel 21-F. També ha defensat que la partida "no s'ha acabat" i que cal demostrar a l'estat espanyol "que som capaços de derrotar-los per moltes sentències injustes que puguin dictar", ha conclòs. 

Lluís Puig ha denunciat la prohibició de la conferència del president Quim Torra i l'expresident Carles Puigdemont a l'Eurocambra. "No podem tenir un Parlament Europeu que castri i vulgui cisellar la veu dels pobles lliures", ha lamentat. Ha acabat el seu parlament fent una reclam a la llibertat d'expressió. 

Després dels parlaments s'ha interpretat El Cant dels Ocells

Marxa a Copenhagen

Tot i que les mobilitzacions de les últimes dues setmanes a Europa han estat concentracions al centre de les ciutats, a Dinamarca s'ha innovat i dissabte hi va haver una manifestació al nucli antic de Copenhagen. La capçalera, on s'hi podia llegir "Freedom for Catalan political prisoners", en anglès i danès, ha estat capitanejada pel diputat europeu Pelle Dragsted, portaveu d'afers democràtics de l'Aliança Roja-Verda. 

"Llibertat per a tots els presos polítics", escrivia al seu compte de Twitter unes hores més tard.  

Conscienciació a Berlín

Dissabte al migdia el CDR, la CUP i l'ANC Berlín van organitzar la protesta a la porta de Brandenburg. No és la primera vegada que es mobilitzen a la capital alemanya. En aquesta ocasió, es va instal·lar un taulell amb llibres i novel·les relacionats amb els drets humans i revoltes socials que s'han dut a terme al llarg de la història. "Quins drets tindries ara si ningú hagués lluitat per ells?", deia la convocatòria. 

A la concentració s'hi van poder veure estelades i cartells a favor de l'aturodeterminació. 

Londres, segon dissabte consecutiu

A la capital del Regne Unit la convocatòria de la protesta va ser dissabte a la tarda a Picadilly Circus. Desenes de persones van agrupar-s'hi amb pancartes amb il·lustracions de la repressió policial de l'1 d'octubre i reclamant l'alliberament dels presos. 

Dimarts passat, dia 12, ja es va dur a terme una primera convocatòria a Londres coincidint a l'inici del judici al procés, on hi van assistir diversos diputats britànics. L'endemà, al Parlament britànic, 50 diputats van lluir el llaç groc​, un Primer Ministre va interrompre la sessió parlamentària per defensar el referèndum de l'1 d'octubre i el President del Parlament es va solidaritzar amb Carme Forcadell.

La protesta, a Amèrica

Una de les últimes ciutats a afegir-se a la campanya Make a Move ha estat Ciutat de Mèxic, l'antiga México D.F. L'ANC Mèxic va convocar "als demòcrates" dissabte a la tarda en una protesta contra el "judici farsa" i per als "presos polítics catalans". El punt de trobada va ser a les escales del monument Ángel de la Independencia, la torre commemorativa de la Guerra de la Independència coronada amb la deessa Victòria.

Els portaveus de la plataforma van oferir parlaments contra el feixisme i a favor del dret a decidir. 

Boston

La comunitat catalana i el CDR de Boston s'han reunit també aquest cap de setmana al MIT per denunciar el judici contra la democràcia. 

boston cdr mit

Campanya a "tot el món"

L'Assemblea Nacional Catalana va iniciar, coincidint amb el judici al procés al Tribunal Suprem, la campanya de denúncia “a tot el món” contra el “judici de la vergonya”. A més de les mobilitzacions a les capitals europees, Rio de Janeiro, Washington i ciutat de Mèxic, han obert una web (makeamove.cat) on recullen donatius per a finançar aquesta campanya internacional. També han posat en marxa el primer espot publicitari en el qual s'equipara el reconeixement del dret d'autodeterminació català amb algunes de les lluites històriques pels drets civils, des del moviment contra la segregació racial als EUA, la causa dels sufragistes, Ghandi, o la del mur de Berlín.