Quan falten dos dies per a l'inici del judici del procés, el suport als presos ha difuminat les fronteres europees. 

Si ahir va haver-hi mobilitzacions a Alemanya i Còrsega, aquest matí desenes de persones s'han concentrat a París i Dublín convocades per la secció internacional de l'Assemblea Nacional Catalana. 

L'acció, promoguda per la campanya Make a Move vol denunciar la "persecució i la repressió" que exerceix l’Estat espanyol "contra Catalunya i els seus ciutadans" precisament per haver exercit el dret a l’autodeterminació. Combina manifestacions, suports i materials gràfics, com pancartes i tanques publicitàries en ciutats europees, i també continguts audiovisuals. 

A París, sota la pluja, els manifestants han estès una pancarta a la Place de la Republique per reivindicar que "l'autodeterminació no és un delicte, sinó un dret". Representants de l'ANC de França han reclamat que "s'aturi la repressió" i han demanat "l'alliberament immediat dels presos polítics".

A la capital d'Irlanda, un grup del CDR Dublín ha repartit fullets informatius sobre el judici. També han omplert un dels ponts del concorregut barri de Temple Bar de cartells amb la cara dels preosos i exilitats i una explicació de les delictes dels quals se'ls acusa. 

"Tot el nostre suport i solidaritat per als presos polítics catalans i líders independentistes que s'enfronten a càrrecs de rebel·lió i 214 anys de presó per haver organitzat un referèndum d'independència", han afirmat els irlandesos. 

Les pròximes mobilitzacions europees s'han convocat per dimarts 12 de febrer, el dia que comença el judici. Destaquen les convocatòries a Brussel·les, Londres, Luxemburg, Bilbao, Andorra la Vella, Basilea, Edimbrug i Glasgow. Aquest dia també hi haurà accions a dues ciutats americanes, Washington i Mèxic DF. 

En el següent mapa es poden consultar totes les convocatòries internacionals, així com el dia, hora i lloc de trobada.

Per altra banda, aquest matí, a Bilbao han aparegut missatges a favor del dret a l'autodeterminació. S'han penjat pancartes de grans dimensions en punts concorreguts de la ciutat.