L'alcalde de Madrid, José Luis Martínez Almeida, ha estat molt clar: el Partit Popular "no se sent incòmode" pel fet de compartir manifestació a Colón amb Vox aquest diumenge. El també portaveu nacional del PP ha afirmat que la seva formació no pot estar inquieta en "una manifestació que és una expressió de la societat civil protestant contra els indults".

Almeida ha declarat que Vox és un soci d'investidura "amb qui clarament dic el que m'uneix i el que em separa" i que això no ha de ser motiu per a sentir-se incòmodes a la concentració contra la concessió dels indults als presos polítics. Tanmateix, l'alcalde madrileny ha detallat que "quan els nostres socis fan alguna cosa que no ens agrada ho diem sense problema".

"Sánchez sacrifica l'Estat de dret"

Quan s'ha referit a Pedro Sánchez, president del govern espanyol, Almeida ha elevat el to perquè creu que el líder socialista "ha sacrificat l'Estat de dret" i "ha mentit els espanyols" amb la qüestió dels indults. El portaveu popular també sosté, però, que la concentració del diumenge "no farà recapacitar Sánchez" perquè "no escolta el conjunt de la societat des que és president del govern espanyol". 

Almeida també ha parlat de l'article d'Oriol Junqueras en el que defensa un referèndum pactat i explica que "altres vies no són desitjables". Sobre aquestes afirmacions, l'alcalde de Madrid opina que "això no avalaria l'indult" als presos independentistes perquè, "encara que es donés per bo el seu penediment, la resta no han fet el mateix". A més, Almeida considera que "ERC té un pla per debilitar l'Estat amb la taula de diàleg".

Baixes de barons del PP a la manifestació de Colón

Per ara, hi ha tres líders autonòmics del Partit Popular que no aniran a la manifestació de Madrid contra els indults. Són el president de Galícia, Alberto Núñez Feijóo; el president de Castella i Lleó, Alfonso Fernández Mañueco i el president d'Andalusia, Juanma Moreno.

Mentrestant, abans de la concentració del diumenge, els populars segueixen amb la seva campanya de recollida de firmes contra els indults. Ara bé, les xifres que avança l'ACN demostren que la campanya està sent un fracàs: en deu dies, han recollit menys signatures (unes 100.000) que les que tenien durant els tres primers dies de la recollida de firmes contra l'Estatut (140.000).

 

Imatge principal: L'alcalde de Madrid, José Luis Martínez Almeida, en un acte de l'ajuntament madrileny. EFE