El president de la Xunta, Alberto Núñez Feijóo, ha informat aquest dimecres que no acudirà a la manifestació convocada el proper 13 de juny a la madrilenya plaça de Colón contra els indults del procés, però ha expressat que està d'acord amb el motiu de la mateixa i amb la gent que hi acudeixi.

En la roda de premsa després del Consello de la Xunta, ha dit sobre aquesta protesta, que tornarà a ajuntar als carrers el PP i Vox, que "hi ha raons poderoses per manifestar-se per part de qualsevol ciutadà" en contra d'aquests indults perquè són "una equivocació en aquestes condicions i en aquest moment".

Per la seva banda els líders del PP, Pablo Casado, Vox, Sanitago Abascal, i Cs, Inés Arrimadas, sí que han confirmat la seva participació en la manifestació. 

Pablo Casado Santiago Abascal Congrés Diputats EFEEl líder del PP, Pablo Casado, i el de Vox, Santiago Abascal, en el Congrés dels Diputats / EFE

Rebuig els indults

A més, Núñez Feijóo ha  mostrat el seu rebuig a la intenció del Govern espanyol d'indultar "polítics que han comès delictes i que, a més, el seu projecte polític és seguir cometent-los", per això "entén perfectament" les persones de "qualsevol comunitat" i independentment "de la seva posició ideològica" que vol expressar el seu rebuig.

Així doncs, ha postil·lat que és una d'aquestes persones que "no és partidària" d'indultar en aquest moment els líders polítics del procés alhora que una societat democràtica pot expressar la seva opinió als carrers. Per això, ha insistit que entén "perfectament aquesta manifestació" i la posició "de milions de ciutadans que, hi vagin o no hi vagin", no estan d'acord aquesta decisió del Govern central, que "es precipita" i que "no és proporcional" a la situació actual.

"Sobre la presència o no del president de la Xunta en aquesta manifestació, o com se n'hi vulgui dir, no crec que em sigui possible assistir-hi perquè sortiré de viatge aquest mateix diumenge a primera hora", i això no serà "compatible" amb acudir a la manifestació. En aquesta línia, ha defensat que l'agenda del president d'una comunitat està per sobre de qualsevol una "tant orgànica com individual" perquè la institucional és l'agenda "prioritària de qualsevol polític responsable i jo intento ser-ho", ha postil·lat. 

 

Imatge principal / El president de la Xunta de Galícia i líder del PP de Gàlicia, Alberto Nuñez Feijóo, en la clausura de la junta directiva dels populars en aquesta autonomia aquest dimarts a Santiago de Compostel·la / EFE