El Partit Popular ha recollit menys signatures en deu dies contra els indults que en tres dies el 2006 contra l'Estatut. La formació ha recollit prop de 47.000 firmes a través d'internet, que se sumen a unes altres 50.000 recollides de forma presencial amb taules petitòries a tot l'Estat menys a Catalunya, on no n'han posat.

Segons informa l'ACN, la xifra és inferior a la que els populars van aconseguir el 2006 en contra de l'Estatut de Catalunya. Aleshores, segons va difondre el mateix partit, van recollir 140.000 signatures en els primers tres dies de campanya exclusivament a través de la seva pàgina web i sense haver tret encara les taules al carrer. Era el 30 de gener del 2006. L'endemà Mariano Rajoy va iniciar la campanya de recollida presencial a Cadis, i segons ell mateix va afirmar ja disposava de 242.000 signatures. Tres mesos després va presentar al Congrés quatre milions de signatures contra l'Estatut.

En total, segons el PP, aquest cop són 100.000 signatures recollides des que el passat 1 de juny van instal·lar la primera taula petitòria davant la seu del carrer Génova i van iniciar una gran campanya per tal que els líders independentistes catalans segueixin a la presó. El mateix dia van activar la petició a través de la plataforma Change.org, i l'endemà, dia 2 de juny, van estendre les taules per tot l'Estat.

Les firmes, a Colón

De fet, el PP portarà el diumenge aquestes taules de recollida de signatures contra els indults a les places de la Constitució de les principals ciutats de tot Espanya per arribar a més gent. També ho faran a la protesta de la plaça de Colón a Madrid, on es farà una crida a signar. 

signatures pp indults - acn

Imatge: La recollida de signatures del PP contra els indults / ACN

Casado insta Sánchez a firmar

Aquest divendres, el líder del PP, Pablo Casado, ha signat a través de Change.org i ha animat a través de les xarxes a sumar-s'hi.

"Mai més indults per motius polítics, ni ingerència del poder executiu en el judicial, sense petició del tribunal que emeti sentència", ha proclamat.

El líder del PP ha assegurat que Pedro Sánchez, "per dignitat política", hauria de signar contra aquests "indults a la sedició". A més, Casado, recorrent a l'hemeroteca, ha compartit un vídeo del president espanyol de l'any 2014, en ple procés de primàries del Partit Socialista, en què s'afanyava a defensar acabar amb els indults per motius polítics i econòmics.

Imatge principal: El líder del Partit Popular, Pablo Casado / EFE