Fer-se la carmanyola és, molt probablement, una de les coses que més mandra genera, però que més necessària és. Si aconsegueixes superar la ganduleria i aixecar-te del sofà, pots aprofitar el diumenge per cuinar totes les carmanyoles de la setmana. D'aquesta manera, consumiràs un producte de qualitat i no hauràs de gastar-te diners cada dia. Després, a finals de mes, el teu estómac i la teva butxaca t'ho agrairan. Per aquest motiu, des de La Gourmeteria et portem cada diumenge 5 idees per fer-te el tàper de dilluns a divendres.

El menú setmanal de carmanyola

Aquí tens els menús setmanals de tàper de dilluns a divendres: 

Dilluns: Salsa teriyaki

La salsa teriyaki no és una recepta en si, però és la base per aconseguir receptes delicioses en poc temps. Es pot fer servir per acompanyar peixos, carns o arrossos, però també per acabar algunes amanides. És una manera versàtil de donar un toc diferent dels teus plats. I si bé és cert que la pots comprar al supermercat, fer-la a casa et permetrà arrodonir-la al teu gust.

1️⃣ Recepta de salsa teriyaki
 

Ous ferrats amb mel. / Foto: Albert Vilas

Dimarts: Matrimonis (salaó)

El matrimoni és una tapa que cada cop es veu menys. Per això convé fer-la cada vegada més. És un acompanyament exquisit per gairebé qualsevol plat; o fins i tot un plat principal lleuger si en fas en quantitat. En realitat funciona fantàsticament bé com a aperitiu. Fer-lo a casa és molt senzill i en només un quart d'hora aconseguiràs la barreja perfecta de sabors que necessita el teu àpat per començar.

2️⃣ Recepta de matrimonis (salaó)
 

Dimecres: Escopinyes del Delta amb llima

A qui no li agraden unes bones escopinyes? Aquesta recepta amb producte de proximitat és una autèntica delícia. Fàcil, ràpida i gustosa. L'únic inconvenient és que tan el preu com la quantitat i la qualitat dependrà de l'oferta que trobis al mercat. Un defecte que, en realitat, és símptoma de bon producte local.

3️⃣ Recepta d'escopinyes del Delta amb llima
 

Dijous: Saltat de llonganisseta amb mongetes

El dijous és el dia perfecte per a un bon plat contundent de producte català. Un plat fort, però també ràpid. Perquè la cuina nutritiva i saciant no està renyit amb passar poca estona a la cuina. A més, aquest és un plat que accepta diferents variants, tant de carn i llegums com de salses i condiments vulguis afegir-hi.

4️⃣ Recepta de saltat de llonganisseta amb mongetes
 

Divendres: Ous ferrats amb mel

Què millor per acabar la setmana que un plat senzill, clàssic i deliciós, amb un toc dolç de mel. Els ous ferrats amb mel són l'àpat definitiu: es poden menjar per esmorzar, dinar, berenar o sopar, segons convingui. Bé, potser per berenar són una mica forts, però per un dinar de divendres, són ideals, especialment si els acompanyes de patates o algun llegum o carn saltats.

5️⃣ Recepta d'ous ferrats amb mel
 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!