Fer-se la carmanyola és, molt probablement, una de les coses que més mandra genera, però que més necessària és. Si aconsegueixes superar la ganduleria i aixecar-te del sofà, pots aprofitar el diumenge per cuinar totes les carmanyoles de la setmana. D'aquesta manera, consumiràs un producte de qualitat i no hauràs de gastar-te diners cada dia. Després, a finals de mes, el teu estómac i la teva butxaca t'ho agrairan. Per aquest motiu, des de La Gourmeteria et portem cada diumenge 5 idees per fer-te el tàper de dilluns a divendres.

El menú setmanal de carmanyola

Aquí tens els menús setmanals de tàper de dilluns a divendres: 

Dilluns: Mongetes grosses amb tellerines

Aquesta seria una versió del clàssic faves con almejas que fan per Astúries, però si vols aprofitar unes tellerines estupendes de mercat, que no sempre n'hi ha, aquest és el plat ideal. És molt important que el peixater t'asseguri que no tenen sorra o et destrossarà el plat. A la peixateria, pots obrir-la una en cru i tastar-la. També és molt important conservar-les a la nevera amb abundant sal i aigua. D'aquesta manera elles soletes purguen la sorra que tenen.

1️⃣ Recepta de mongetes grosses amb tellerines
 

sopa jardinera pas000
Cullerot de sopa jardinera. / Foto: Albert Vilas

Dimarts: Potatge de cigrons

Quina gran sensació aquesta d'arribar a casa teva un dia de tardor o d'hivern, de fred i pluja, i estar calentet, amb els teus, i dinar un plat contundent i calentó com aquest. Aquests plats són com la referència de temporada. Engreixen i tenen molts greixos i colesterol, és cert, no se'n pot abusar, i menys avui en dia que ja no té sentit consumir tantes calories sense haver treballat 16 hores al camp com es feia antigament. Però tampoc siguem tant borinots de treure'ns el plaer de tastar-los.

2️⃣ Recepta de potatge de cigrons
 

Dimecres: Brou de pelut

La diferència principal entre altres brous de peix i aquest rau en el fet que només s'utilitzen peixos de roca per fer el brou de pelut. Els peixos de roca són peixos que viuen en fons rocallosos i solen tenir moltes espines o un gran cap, relativament poca carn, més aviat ferma, i són molt gustosos. Gastronòmicament són molt preuats. Aquest brou és ideal per preparar arrossos, suquets, rossejats o qualsevol altra preparació marinera.

3️⃣ Recepta de brou de pelut
 

Dijous: Sopa jardinera

Un plat tradicional de la península Ibèrica. Excel·lent sopeta per consumir en qualsevol moment de l'any. Aquesta sopa és d'aquells plats que sempre està molt més bo del que ens imaginem. Emprenya una mica haver de tallar la verdura tan petita, en brunoise que es diu, però en 10 minuts ho tens enllestit.

4️⃣ Recepta de sopa jardinera
 

Divendres: Escudella de fideus amb bacallà

Una autèntica recepta tradicional catalana. Si tens brou de peix sobrant, és una recepta ideal que es fa en molt poc temps. Recorda dessalar correctament el bacallà esqueixat prèviament. És un d'aquells plats que de tant en tant convé recordar que existeixen perquè si no, amb el temps, la gent els deixa de fer; i és una llàstima perquè és boníssim.

5️⃣ Recepta d'escudella de fideus amb bacallà
 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!