Avui et portem una recepta molt fàcil de cuinar i amb un gran resultat. És important trobar llonganissa o botifarra de bona qualitat. El toc de coriandre li aportarà un gust i un aroma molt especials al plat, així que et recomanem no obviar-lo. Som-hi!

Ingredients

2 llonganisses (o botifarra crua estreta)

500 g de mongetes cuites

un grapat de xampinyons tipus "Portbobello"

1 ceba vermella tallada a la juliana

oli d'oliva verge extra

pebre vermell dolç

2 alls laminats

coriandre fresc

sal i pebre

Variants: 

- S'hi poden afegir bolets de temporada

- Si no trobes coriandre o no t'agrada, empra julivert

Preparació
1.
IMG 4697

Prepareu els ingredients i netegeu els bolets. Talleu-los per la meitat.

2.
IMG 4694

En una paella amb un raig d'oli, poseu a daurar la ceba tallada a la juliana amb un polsim de sal.

3.
IMG 4708

Aneu-la remenant fins que agafi bon color. Si voleu hi podeu afegir unes gotes de salsa de carn tipus "Viandox", que li donaràn un gran sabor i a més a més, aquest líquid ajudarà a evitar que es cremi la ceba. Altrament, hi podeu afegir una mica d'aigua. Un cop feta la reserveu.

4.
IMG 4699

En una paella amb un raig d'oli, poseu a daurar un all laminat.

5.
IMG 4705

Seguidament, salteu els bolets amb una mica de sal.

6.
IMG 4711

Quan estiguin fets els reserveu.

7.
IMG 4717

En la mateixa paella, feu la llonganissa. 

8.
IMG 4720

Per totes dues bandes.

9.
IMG 4731

Quan estigui feta us resultarà més fàcil tallar-la a trossos.

10.
IMG 4734

Reserveu la botifarra amb els bolets.

11.
IMG 4739

Tireu un nou raig d'oli a la mateixa paella, daureu l'altre all laminat i afegiu-hi les mongetes ja cuites.

12.
IMG 4743

Afegiu-hi també una cullerada de pebre vermell dolç (o picant si voleu).

13.
IMG 4746

Doneu-li unes voltes amb cura de no malmetre la mongeta. Saleu-la lleugerament.

14.
IMG 4749

Ara, ja podeu incorporar a la paella la ceba, la botifarra i els bolets.

15.
IMG 4722

El toc de coriandre fa que aquest plat sigui especial, per tant, us recomano el seu ús. Trinxeu unes fulles fresques.

16.
IMG 4751

Incorporeu el coriandre i deixeu que s'escalfi tot plegat. Ja ho podeu servir.

17.
IMG 4771

Un cop al plat, tireu un nou raig d'oli d'oliva verge extra en cru i unes escates de sal. Bon profit!